tisdag, mars 20, 2012

Skare

Eftersom det var minusgrader i morse gissade jag att det skulle gå bra att gå i skoterspåren, så när jag kom hem efter att ha jobbat på morgonen gick jag en långpromenad med Chansa. Det visade sig att skaren till och med höll för mig att gå på; jag trampade bara igenom tre gånger på vår 2 timmar långa promenad.

Jag gillar att promenera i skoterspåren, delvis för att det är öppet och bra sikt så att jag hinner kalla in Chansa om det kommer någon. Ett annat plus är det förstås att det av någon underlig anledning är väldigt lite folk (och hundar) som promenerar där. Jag har förstås Chansa lös även på ställen där det inte är lika öppet och lika bra sikt, men det är roligt att ibland släppa henne "lite mera lös" och låta henne springa av sig ordentligt.

Glad malle som just har blivit släppt.

Chansa.

Hämtar kopplet som jag "tappat".

Fröken Full Fart.

En riktig skönhet.

Äter på skaren.

Gräver.

Hänger över mig när jag ligger på marken och försöker fota från ett lågt perspektiv.

Lek med kongen.

Flygande malle.

Väntar på lov att få ta kongen.

Ta den!


På vägen hem fick jag höra något som jag ofta fick höra med Myrrha, men sällan med Chansa. På gångvägen mötte vi en gammal tant med en chihuahualiknande hund (jag tittade inte så noga, jag hade fullt upp att hålla koll på min egen hund) och när vi passerade sa tanten: "Åh, jag önskar att min vore lika duktig som din." Det finns en anledning till att jag sällan får höra liknande kommentarer vid hundmöten med Chansa, men just den här gången uppförde hon sig faktiskt väldigt bra och ignorerade den lilla hunden helt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir oftast sur på folk som säger så, eftersom det märks till tusen att de inte ens FÖRSÖKT träna på något sätt över huvud taget utan bara tror att hundar antingen är duktiga eller inte helt av sig själva. Jag och Uzie får höra det ganska ofta, men jag kan ytterst sällan låta bli att komma med ett "pröva att träna med hunden så har du åtminstone en chans". Dumma jag som aldrig kan hålla munnen stängd. :oops:
Härliga bilder som vanligt i underbart väder. :-)

Vickan sa...

Ja, visst är det ofta så att folk tror att hundar föds lydiga. När jag hade Myrrha brukade det säga saker i stil med "Vad lydig hon är. Fast det är ju en vallhund förstås."

Jag påpekar också ibland att det är en träningssak, men inte idag eftersom jag hade fullt upp med att träna min egen hund, som hemskt gärna vill hälsa på andra hundar.