fredag, mars 16, 2012

Solskenspromenad

Idag jobbade jag bara på morgonen, så när jag kom hem strax efter klockan nio begav vi oss ut på en långpromenad. Vi gick längs skoterspåren nästan ända bort till växthusen och var ute i drygt 2 timmar. Det funkade att gå i skoterspåren, men det kommer inte att gå länge till. De spår som inte är så välanvända går inte att gå i, men de spår som många skotrar kört i går bättre. Fördelen med att det inte är så hårt är att Chansa inte får ont i tassarna av skaren.

 På bilderna ser ut som att vi mest leker, men det är faktiskt träning. Idag har vi fokuserat på "stanna"-träning. P g a en felinlärning när Chansa var valp betyder "stanna" för henne att tvärnita, vända och komma tillbaka. Jag har inte brytt mig så mycket om det, men idag har jag försökt lära henne att stanna och förbli stående genom att lägga ut kongen, låta henne springa mot den, ropa "stanna" och när hon stannat ropar jag "ta den". Det verkar som att det funkar, för hon slutade i alla fall att omedelbart vända om. 

 Mera belöning efter stanna-träning.

 Inkallning. 

 Tokhunden :-) Fast det är bra att hon rullar sig, för hon har börjat fälla och att gnugga sig i snön tar bort en hel del lös päls.

Stolta mallen med kongen.

 Det är trevlig med vår, men såna här äckliga kryp kunde ju låta bli att tina fram.

Eftersom det inte gick så bra att gå i skoterspåren gick vi efter vägen sista biten. 

Nu är Chansa trött och nöjd och har nog inget emot att bli lämnad ensam i kväll. Själv har jag ägnat eftermiddagen åt att städa garderober och nu ska jag göra mig i ordning för kvällens fest.

Inga kommentarer: