lördag, mars 10, 2012

Träningsdag i totohallen

Idag blev det en hel dag med träning eftersom vi var några stycken som hade hyrt totohallen. Vi började klockan åtta i morse, fast jag och Chansa blev lite sena eftersom det var något vansinnigt halt. Gångvägen var inte sandad och har nog inte varit sandad på länge, så den var som en isgata, och även där det var asfalt framme låg det en hinna av is.

Jag tänkte att det skulle vara lättare att ta sig fram utan att också ha en hund att hålla reda på, så jag släppte Chansa. Men hon saknar ju självbevarelsedrift och ett par gånger gjorde hon så häftiga inbromsningar att det blev repor i isen, så jag tyckte att det nog ändå var säkrast att hålla henne kopplad.

Dagens träning gick både bra och dåligt. På förmiddagen gick det inte så bra. Hon blev störd av att det var för livat omkring och när hon blir stressad kan hon inte koncentrera sig så bra. Fast tandvisningsträningen gick i alla fall bra. På eftermiddagen gick det bättre och hon var mindre stressad och mer koncentrerad. Vi körde lite mer tandvisningsträning med flera olika personer och det gick bra. Jag körde också lite framförgående, vilket vi inte tränat så mycket på sistone, men det gick bättre än vad det gjort på länge.

Sedan gjorde vi en platsliggning med Malle, Zingo och Yoy och det gick fantastiskt bra. Jag vågade inte lita på henne så jag höll längst ut i kopplet, men hon låg helt lugn och stilla i drygt två minuter utan minsta tecken till oro och utan att jag behövde påminna eller uppmuntra. Det är jag mycket nöjd med!

 Chansa vilar medan jag fikar.

 Yxi ligger och tittar på.

 Lena och Malle tränar apportering.

 Mari och Vinna tränar framförgående.

 Frida, Wilbur och Annika. 

 Frida ger instruktioner med kaffekopp i handen.
Lena och Ulrika ger råd till Annika och Yoy. 

 Jenny och Mille.

Chansa busar i en snöhög. 

Chansa roar sig med att äta snö och åka kana i snöhögen.

En trött hund efter dagens träning.

Chansa har sovit sedan vi kom hem och själv ska jag slötitta på Melodifestivalen och hoppas att det inte blir en allt för dålig låt som vinner (och kanske framför allt hoppas jag att det inte blir Ranelid- jag tål inte karln).

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst är det läbbigt när de halkar på isen? Man blir livrädd att de ska bryta sig eller nåt. :-(
Kul med bra platsliggning, kanske dags att släppa navelsträngen snart? :-)