tisdag, juni 27, 2006

Hundar är äckliga

Det var inte någon bra idé att ge hundarna köttben igår. Myrrha blev dålig i magen och väckte mig tio över fem i morse för att hon behövde gå ut. När jag var ute med dem mitt på dagen var också Bita dålig i magen. Jag försökte inte ens plocka upp efter henne, men det visade sig vara ett misstag. Myrrha tyckte nämligen att det verkade vara en bra idé att rulla sig i det. Jag kopplade genast hundarna och begav mig hemåt för att bada Myrrha. Men det tyckte inte Bita var nödvändigt; hon kunde gärna ställa upp slicka Myrrha ren

I kväll har vi gått en promenad på 1,5 timme längs strandpromenaden. Det var rätt mycket folk ute, men jag vågade mig på att ha båda hundarna lösa. Och det funkade faktiskt jättebra. Både joggare och cyklister kunde passera oss utan att Bita stack efter dem. Ett par gånger drog hon iväg en liten bit, men stannade och kom tillbaka när jag ropade.

Bara när vi mötte andra hundar kopplade jag Bita. Fast det var inte särskilt många hundar ute, vilket jag tycker är rätt konstigt. Det var helt perfekt väder för en hundpromenad; inte för varmt och inte för kallt. Bita skötte sig väldigt bra när det gällde att passera andra hundar. Det var bara när vi mötte någon sorts stor kamphund och en stor, långhårig schäfer samtidigt som hon satte igång att tokskälla och kasta sig fram i kopplet. Små hundar reagerar hon knappt alls på längre, utan vill hellre gå fram och hälsa.

Inga kommentarer: