måndag, juni 26, 2006

Ledig!

Idag har jag varit ledig. Tyvärr var Jonas tvungen att stiga upp redan klockan sju, vilket gjorde att hundarna vaknade redan då. Men jag fick dem att gå och lägga sig igen och sova ända till klockan nio.

Mitt på dagen gick jag en promenad med Bita för att träna på att möta andra hundar. Problemet var bara att vi inte såg några andra hundar. Eller i alla fall inga hundar som räknades enligt Bita. Vi satt nere på strandpromenaden ett tag och då satt ett par med en chihuahua en bit bort. Bita såg den, men tyckte inte att den var värd mer än en blick. Jag belönade förstås att hon var tyst med en liten bit köttbulle, men jag tror snarare att hon uppfattade det som en belöning för att hon låg stilla. De med chihuahuan sneglade på Bita hela tiden och lyfte sen upp hunden och gick därifrån. De trodde väl att den livsfarliga schäfern skulle käka upp den.

Jag har också ensamhetstränat Bita lite idag. Jag plockade undan allt som hon skulle kunna tänkas bita sönder och stängde sovrumsdörren och satte en träplanka i dörren till TV-rummet så att hon bara fick köket och hallen att vara i. Jag plockade fram massor med leksaker som hon skulle kunna bita på. Sedan gick jag iväg på Clas Ohlssons och köpte bajspåsar. Och otroligt nog hade Bita inte demolerat någonting medan jag var borta. I och för sig var hon ju inte helt ensam, för Myrrha var också hemma, men det har inte hindrat henne från att förstöra saker innan. Hon förstör ju saker till och med om Jonas är hemma.

Jonas föreslog därför igår att jag skulle ställa fram en gammal sko när jag gick till jobbet. Hon tar nämligen gärna mina skor eller något annat klädesplagg som tillhör mig och ligger på när jag är borta. Jonas tror att hon söker trygghet i mina saker. Så jag letade fram en gammal avlagd vinterkänga som fick stå framme (de övriga ställer vi undan för säkerhets skull). När jag kom hem låg hon på en av mina T-shirts bredvid skon. Hon hade dock inte tuggat på någon av dem.

Idag gav jag hundarna ett köttben. Tyvärr har jag bara ett kvar (jag hoppas att jag kan få fler när älgjakten börjar) så de fick turas om att tugga på det. Benet har legat i frysen ett tag och jag la fram det fast det var fruset. Det verkade inte bekymra dem särskilt. Bita fick tugga först:



Hon vaktade benet rejält mot Myrrha och morrade också lite grann mot mig. Jag satte mig därför bredvid henne och klappade på henne medan hon tuggade och ganska snart förstod hon att jag inte var ute efter att stjäla benet. Hon lämnade också snällt ifrån sig det när jag ville ta ifrån henne det för att ge det till Myrrha (fast om hon hade vetat det hade hon nog inte varit lika medgörlig).

Inga kommentarer: