fredag, juni 30, 2006

Stadsfesten

Idag har jag varit ledig och hundarna var snälla nog att låta mig sova ända till klockan nio. Då gick vi en promenad i skogen. Vi gick brukshundklubbens elljusspår. Bita drog efter en kvinna som var ute och gick stavgång, men kom tillbaka när jag ropade på henne. Annars var vi rätt ensamma i skogen. Jag aktiverade hundarna med lite godisletning på en stubbe, men Bita hade lite svårt för att fatta. Hon letade bara efter godis på marken, så Myrrha fick de allra flesta godbitarna.

På vägen till skogen passerade en hund på andra sidan vägen och Bita sa inte ett ljud. På vägen hem var det en hund inne på en gård som skällde när vi gick förbi och Bita var tyst. Vi mötte också andra hundar och då nöjde hon sig med att muttra lite grann, så hon har definitivt gjort framsteg.

Jag har gått en sväng på stan idag också. Eftersom Adam är här fick han ta Myrrha så att hon också kunde få följa med. Bita skällde på andra hundar några gånger (när det är så mycket folk är det svårt för mig att hinna se alla hundar i tid), men hon är numera ganska lätt att bryta. Myrrha såg nog knappast några andra hundar eftersom hon var fullt upptagen med att leta efter något ätbart på marken.

Idag har jag också tagit mig för att sola lite grann. Eftersom det är alldeles för varmt på balkongen går jag upp på taket och solar. Men jag blev less redan efter en halvtimme, så någon färg hann jag knappast få. I morgon ska jag göra ett nytt försök. Men nu ska jag gå ut med hundarna och sen göra mig klar för att gå på stadsfesten med Adam.

Inga kommentarer: