torsdag, juni 14, 2007

Cykeltur

Igår hade jag och hundarna lite av en vilodag. Vi gick en kortare promenad, men annars så blev det mest en vilodag. Jag hade tänkt att städa också, men det är inte så lätt med två hundar som hänger runt mig hela tiden. Dessutom två stycken som vaktar typ allting mot den andra. Och ja, ni har gissat rätt- det är Hekla och Fria. Myrrha ligger bara snällt och sover.

Sov snällt gjorde också Hekla och Fria så länge jag höll mig stilla och inte pysslade allt för mycket med något, så därför har jag mest legat på soffan och läst. Städa får jag göra någon annan dag (i och för sig hade de räckt med att ta fram dammsugaren så hade Fria försvunnit in under någon möbel istället för att vara ivägen, men det är rätt skönt att ha en ursäkt för att ligga och läsa istället för att städa).

Fria ligger och sover under soffan.

Hekla sover i fåtöljen, men har huvudet på soffans ryggstöd

Idag har jag cyklat en sväng med Hekla. Jag cyklade strandpromenaden ända bort till dammen och sedan tillbaka på södra sidan. Det var riktigt roligt att cykla med en hund som hänger med i mitt tempo. När jag cyklar med Myrrha (vilket ju inte händer så ofta på grund av hennes knän) måste jag alltid cykla så långsamt att det blir tråkigt.

Det var också riktigt praktiskt att cykla längs älven. Då kunde Hekla själv då och då springa ner och bada lite och sedan springa ikapp mig. Men vi stannade också ett tag på ett par ställen så att hon fick simma lite mer medan jag kastade pinnar åt henne. Det tyckte hon om, vilket man kan se på de här bilderna.

Kasta pinnen någon gång då!

Äntligen!

Men var är pinnen?

Här är den!



Sista biten hem var tempot lite lugnare, ända tills det sprang en ekorre över vägen ca 20 meter framför oss. Då blev det fart på Hekla och när ekorren sedan den kommit över vägen bestämde sig för att springa tillbaka till gården den kom från hade jag knappt någon kontroll över varken hund eller cykel. Jag var faktiskt helt övertygad om att hon skulle dra omkull mig, men det gick bra.

I kväll har jag haft allmänlydnadskurs och vi har tränat på att stanna kvar och att gå slalom mellan hundar, både med och utan koppel. Jag är väldigt imponerad av de framsteg de har gjort. Speciellt är jag imponerad över att de två unga hanarna som inte tål varandra klarade att passera varandra även lösa. Överhuvudtaget tycker jag att den här gruppen är en av de roligaste grupper jag har haft, just för att det är en sådan blandning av olika typer av hundar och för att ägarna verkligen verkar vilja jobba med hundarna.

Inga kommentarer: