tisdag, juni 12, 2007

Tre hundar

Fria, Myrrha och Hekla

För tillfället har jag tre hundar här hemma och det är en för mycket. Det är krångligt att hålla reda på alla koppel när vi är ute och promenerar och ännu värre är det att hålla reda på alla koppel när de är lösa. Fast inomhus märker man knappt av dem. Fria är så liten och tycker om att ligga där det är trångt så hon brukar för det mesta krypa in under soffan, så att man bara ser hennes lilla nos kika fram.


Jag var lite orolig för hur det skulle gå med Hekla och Fria. De känner ju inte varann och dessutom kan Fria vara en riktigt liten bitch som försöker bestämma allting. Det är inte bara så att hon försvarar saker som hon har, utan hon kan ge sig på en annan hund för att den har något (och inte ens för att hon själv vill ha saken) eller för att den gör något, t ex rullar sig. Hon kan också vakta vattenskålen och mig från andra hundar, vilket naturligtvis inte är något som jag accepterar. Till och med snälla Myrrha blir arg och ryker ihop med Fria ibland för att hon beter sig så fel. Men det gick rätt bra med dem.

När vi var ute i skogen på promenad fick dock Hekla säga till Fria ganska ordentligt. Hekla hade en pinne, vilket Fria inte gillade så när Hekla gick förbi morrade hon och visade tänderna och bet henne flera gånger i tassarna. Jag tyckte Hekla var snäll som accepterade det så länge som hon gjorde, men till slut blev hon arg och talade om vad hon tyckte. Men efteråt var de vänner i alla fall.




I kväll hade jag appellkurs och jag ville inte ta med mig Fria dit (hon är alldeles för skällig) så hon fick vara hemma hos sig med katterna. Men Myrrha och Hekla fick följa med. Jag hann träna lite lydnad med dem båda två innan kursen och efter kursen fick Hekla leka lite med Tikka.

Inga kommentarer: