onsdag, juni 06, 2007

Nationaldagen

Nationaldagen är numera en röd dag, men någon vilodag har det då inte varit. Eftersom Skellefteå Brukshundklubb hade uppvisningar i bl a agility och lydnad på Nordanå åkte jag upp till klubben vid halv tolv för att packa agilityhinder, lydnadsgrejer, grill m m på släpen. Eftersom det var så varmt (dock inte lika varmt som igår, tack och lov) ville jag inte gå dit med Myrrha, så Jonas skjutsade mig på motorcykel istället. Det var första gången jag åkte på hans nya hoj och den var betydligt skönare att åka på än den förra.

Vid tolv åkte jag och Katarina ner till Nordanå för att hämta borden som vi hade blivit lovade att få låna. Då fick vi veta att det inte fanns några bord att låna; de hade blivit sålda! Fast vi klarade oss ganska bra ändå. Efter att ha satt upp agiilitybanan och hägnat in området gick vi in till stan för att vara med i tåget från torget till Nordanå. Fast först skyndade jag mig hem och hämtade Myrrha.

Efter diverse tal och musikunderhållning på Nordanå blev det vid halv fyra äntligen dags för oss att sätta igång med våra uppvisningar. Först ut var vår rasparad med våra svenska raser. Det finns 11 svenska raser och vi hade fått tag på 10 av dem. Den som saknades var gotlandsstövaren, som ju är ganska ovanlig. Det finns två i hela Västerbotten och tyvärr kunde ingen av dem komma. Men vi är mycket nöjda med att ha fått ihop så många som 10 stycken.

Eva har genomgång inför rasparaden.

Vår svenska nationalras, hamiltonstövaren.

Drever

En jämthundsvalp, 5 månader gammal.

En av de nyaste och mest ovanliga svenska raserna, hälleforsaren.

Västgötaspetsen Ronja.

Efter rasparaden var det dags för agilityuppvisning. Ända sedan vi började bygga banan vid halv ett hade folk frågat efter när uppvisningen skulle börja, så det var riktigt mycket folk i publiken.

Midas på A-hindret.

Zeb hoppar genom däcket...

... och springer genom tunneln.

Viggo på väg över A-hindret.

Nikki tar sats för att hoppa genom däcket.

Sammy på väg att landa efter ett hopp.

Bruno, som med matte Olivia är kvalad till SM i agility, på gungan.

Zeb

Midas

Efter agilityn var det dags för lydnadsuppvisningen och eftersom jag själv var med hann jag inte fota något. Myrrha var väldigt trött och seg på grund av värmen, men med lite korv gick det att motivera henne till att gå fot och göra sättande under gång. Svårare var det dock med rutan. Första gången jag skickade gick hon iväg åt ett annat håll och satte sig och kissade. När jag skickade om henne sprang hon långsamt ut till rutan och tjafsade lite vid läggandet, men hon gjorde det i alla fall. Det jag varit med nervös över var dock korvapporteringen som Myrrha skulle visa upp. Någon riktig apportering var det dock inte; hon satt bara vid sidan och höll en grillkorv i munnen i några sekunder innan jag kommenderade "loss". Hon var inte helt villig att släppa på mitt kommando...

De stora stjärnorna på lydnadsuppvisningen var dock Maria och Tikka, som fick sin bild i tidningen, och 11-åriga Lina med sin (och pappas) jättestora schäfer Nike, som gjorde en väldigt fin lydnadsuppvisning.

Här ligger Myrrha i skuggan och vilar upp sig inför lydnadsuppvisningen.

Lina och Nike gör en inkallning.

Lina tar fyrakilosapporten från Nike.

Vid halv sex var det hela över och sedan återstod bara bortplockning av allting. Sedan var det vanlig onsdagsträning på klubben för de som orkade. Till dem hörde dock inte jag och Myrrha, utan vi åkte hem och käkade fläskfilé och pommes med pepparsås och tittade på film istället (i alla fall jag; Myrrha käkade torra kulor och sov sedan hela kvällen).

Inga kommentarer: