söndag, juni 24, 2007

Midsommar


På midsommarafton åkte vi upp till stugan vid halv tolv, då Fria hade blivit hämtad av sin matte. I stugan var det soligt, men inte så värst varmt. Och det var massor med "odjur", d v s knott, mygg, brems, myror m m. Men det är bara att stå ut; det är ju sommar.

Jonas pappa och Bosse var där och vi spelade ett par matcher boule, eller i alla fall vår egen variant av det. Myrrha var rätt sugen på att vara med, speciellt som Harry hade för vana att ropa "Ja!" varje gång han kastade den lilla bollen. Det tolkade Myrrha som ett kommando att hämta den... Men de stora kloten i metall lät hon i alla fall bli (till skillnad från Bita som förra sommaren mer än gärna apporterade bouleklot). Men Myrrha förstod snart att hon inte var inkluderad i spelet och la sig i stället i skuggan och övervakade det hela.

Till middag grillade vi fläskfilé och till efterrätt blev det grillade bananer med glass och chokladsås. Mums! Och på kvällen blev det som vanligt några parti UNO och en massa godisätande.

På midsommardagen tog vi bilden och åkte till Stråbruken, ett gammalt kalkbrott som numera är vattenfyllt med inplanterad fisk. Jonas fotade med sin nya kamera och vi hittade till och med en Guckusko, en väldigt ovanlig sorts orkidé. Myrrha lyckades komma innanför stängslet och Jonas fick hugga henne i nackskinnet för att förhindra att hon ramlade över kanten ner i vattnet. Det låter kanske inte så farligt, men det är ca 20-30 m klippvägg ner till vattenytan (och vattendjupet är ca 40 m).

Vi körde också in på en skogsväg och promenerade lite grann. Myrrha tyckte att det var rätt kul att vi allihop var ute i skogen, men hon tröttnade också rätt snabbt. På tillbakavägen sprang hon i förväg till bilen. Antingen tyckte hon att det var för varmt eller så är det så att hon håller på att bli så gammal att hon inte tycker att det är lika kul med promenader längre.

Jag hade själv gärna fotat lite grann under midsommarhelgen, men eftersom min kamera är på reparation så lär det bli lite bildfattigt här i bloggen ett tag. Fast jag kan ju alltid visa en del gamla bilder, t ex sommarbilden på Myrrha, som är en av mina favoritbilder på henne.

Inga kommentarer: