fredag, juni 08, 2007

Spårsnitsling och bad

I morse blev jag hämtad halv nio av Stina för att vi skulle åka ut i skogen och att märka ut spåren, sökrutan och budföringssträckan inför appellen imorgon. Det var mycket varmt och torrt ute i Medleskogen och naturligtvis hade ingen av oss med sig vatten. Myrrha gick med när vi märkte ut sökrutan, men tackade nej till att följa med och märka ut spåren. Hon låg hellre kvar i bilen.

När vi var färdiga med spåren åkte vi till sjön som finns i närheten och svalkade av hundarna. Myrrha nöjde sig förstås med att dricka och blöta magen, men Hekla badade mer än gärna.

Jippie, vatten!

Att simma med en frisbee är svårt, tycker Hekla.



Det stora sjöodjuret lurar i vassen.

På eftermiddagen gick jag ut på stan och tittade lite på studenterna som sjöng på torgscenen. De flesta klasser sjöng hellre än bra... Men det var i alla fall kul att få se klassen som jag hade på två av mina praktikperioder ta studenten.

På kvällen var det tävling på klubben och jag skulle vara tävlingsledare för trean och eliten. När jag kom dit blev det också ändrade planer så jag ropade tvåan också. Tvåan och trean funkade bra att ropa, men i eliten gick typ allting fel. Det började med att en hund (av två) gick upp på platsliggningen och gick fram till den andra. Sedan så kissade den första hunden i rutan, så att den blev diskvalificerad och jag blev förstås tvungen att helt enkelt flytta på rutan till nästa hund. Där gjorde jag en miss på apportering med dirigering så att hon fick göra om momentet+ flera små missar. Jag skyller dock detta på att jag hade hemskt ont i huvudet, troligtvis på grund av vätskebrist sedan vi var ute i Medle i morse.

Det gick i alla fall bra för några Skellefteåekipage. Maria T, Jaana Tengman och Lilian Westerlund fick första pris i lydnadsklass I. Jaana och Lilian fick också en delad tredjeplats i distriktsmästerskapet. I lydnadsklass II vann Maria och Tikka och även Pernilla och Lotus fick ett förstapris i tvåan. Maria R blev därmed också silvermedaljör i distriktmästerskapet.

Inga kommentarer: