söndag, december 30, 2007

Stugan igen

Igår förmiddag åkte vi till stugan. Jag gick en promenad med Myrrha när vi kom dit, men det var lite för mörkt för att jag skulle kunna fota. Vi gick en sväng på kalhygget (som egentligen inte borde kallas kalhygge eftersom träden nu börjar vara rätt stora) och jag lät henne viltspåra lite grann. Jag hittade några rätt färska harspår, så jag skickade Myrrha på spåret. Det är bra aktivering för henne. Det kanske låter lite ansvarslöst, men hennes intresse för vilt är ganska litet (om hon inte ser viltet, förstås- då blir det fart på henne) och det är lätt att få henne att avbryta och kalla tillbaka henne om hon försvinner för långt bort.

Idag har jag också gått en promenad med Myrrha. Vi gick efter ett skoterspår i skogen och jag fotade en del. Myrrha var väldigt busig. Jag håller precis på att läsa en dokumentär bok som handlar om en polis och hans hund och han skriver en del om deras träning och jag blir väldigt träningssugen av att läsa den. Han skriver mycket om spår och vilka svårigheter man kan göra i spåret, men det är ju ingen mening med att testa sånt på Myrrha eftersom hon inte är någon vidare bra spårhund.

Istället gjorde jag ett lite extra svårt uppletande- utan vallad ruta och utan att ge henne några tecken på att det var det vi skulle göra. Jag kastade in mina vantar i skogen och lyckades få den ena att hamna uppe i en liten gran och den andra i ett hål bredvid en stubbe utan att själv gå in i skogen när hon var upptagen med annat. Sedan gick vi promenaden och på vägen tillbaka sa jag åt henne att leta utan att tala om var hon skulle leta. Men jag fick i alla fall tillbaka mina vantar.

Busig Myrrha i snön.
Kampar med en vante när hon hittat den.
Fångar boll i luften.

Jag fotade också lite mer än bara Myrrha.

Ett vattenhål.
Ett skäggigt träd.

En tallkvist.
En grantopp.

Inga kommentarer: