måndag, december 31, 2007

Sista dagen på 2007

Ja, så är det snart slut på det här året. Egentligen skulle jag ha jobbat inatt, men eftersom jag är sjuk blev det inte så. Istället blir det ett lugnt nyårsfirande hemma (jag är sjuk och Jonas har jour). Vi har ätit lite god mat och ska snart äta efterrätt och vid tolvslaget blir det att gå upp på taket och försöka fota fyrverkerierna.

På förmiddagen gick jag en promenad med Myrrha. Det var lagom varmt och snöade lite lätt- precis sånt väder som jag hade önskat mig till julafton. Men det blev ingen vidare trevlig promenad. Det är nämligen hur halt som helst på vissa ställen. När jag skulle gå ner till strandpromenaden åkte jag på skorna efter Myrrha nerför backen, i alla fall tills jag lyckades stanna och ta mig över till där det är gräs under snön istället.

På strandpromenaden var det sandat så där gick det bra, fram tills vi kom till Nordanå. Där var det blankis under snön och jag fick hasa mig fram med ministeg för att inte slå ihjäl mig. Men trots min försiktighet ramlade jag ändå en gång och det känns faktiskt lite i kroppen just nu.

Alldeles nyss var jag ute med Myrrha på en kort rastning. Det var inte särskilt kul. Just innan vi gick ut började de köra en massa fyrverkerier och när vi skulle gå ut genom porten var det några småhundar som skrek av rädsla i en bil utanför Kriti. Myrrha reagerade dels på fyrverkerierna och dels på de rädda hundarna och ville inte gå ut. Hon stretade bakåt i kopplet så jag fick nästan släpa henne med mig.

Fast när vi hade gått en bit släppte rädslan lite och hon gick direkt och kissade. Sedan ville hon förstås gå direkt in igen men jag ville kolla hur rädd hon egentligen är så jag körde lite lydnadsmoment som sitt- stanna och fot och hon klarar av att utföra det (lite okoncentrerat) och hon tar emot godis. Men det är ingen tvekan om att hon blir mer och mer skottberörd för varje år.

Det är förstås inte roligt, men jag är i alla fall glad att det inte är värre än vad det är. När vi var ute tidigare under dagen smällde det också lite grann och då reagerade hon knappt alls. Och även om hon blir rädd så klarar hon ju av att kissa, utföra enkla lydnadsmoment o s v. Men jag lider med dem som har hundar med större problem med skott än Myrrha. Jag har själv levt med sådna hundar, så jag vet hur det kan vara.

Inga kommentarer: