fredag, december 21, 2007

Stugan

Nu har jag kommit tillbaka efter att ha varit i stugan. I tisdags var vi och julhandlade med Jonas pappa och en del av julmaten skulle upp till stugan så jag tyckte att det var lika bra att jag och Myrrha stannade där ett par dagar. Vi hade det riktigt mysigt framför brasan på tisdagkvällen. På onsdagen skulle vi gå en promenad, men det var inte det lättaste. På vägen var det ishalka och skoterspåren var lite för mjuka för att gå på. Så först gick vi en bit i skoterspåret och när vi kom upp på vägen fortsatte vi en bit efter den också. Vi var ute ganska länge, men tog oss inte särskilt långt eftersom åtminstone jag fick gå väldigt sakta och försiktigt. Så vi gick hem och slappade framför brasan med en bra bok resten av dagen.

Igår gick vi också en promenad och den här gången valde jag att gå elljusspåret. Jag trodde att snön kanske var hårdare packad där så att det skulle vara lättare att gå än i skoterspåret, men det var inte någon större skillnad. Vi gick i alla fall ett varv runt elljusspåret. Myrrha hittade något äckligt att rulla sig i så jag fick tvätta henne med blötsnö. Först tyckte hon inte om det, men sedan bestämde hon sig för att det var en rolig lek och började gräva där jag tog snö för att gnida på henne.

Jag aktiverade henne med lite bollkastning och att hon fick hämta min vante som jag "tappade". Och eftersom det hade tinat bort så mycket snö att det på vissa ställen var barmark la jag också en ca 200 m långt spår åt henne. Jag hade förstås varken sele eller lina med mig och eftersom jag var lite lat så lät jag henne frispåra. Det gick jättebra. Hon följde spåret ganska exakt som jag hade gått och hon hittade den lilla godishögen som jag hade lagt ut ungefär i mitten. Jag kunde se henne hela tiden utom alldeles i slutet, men hon kom i alla fall tillbaka med bollen som jag lagt i slutet, så jag antar att hon spårade sig hela vägen fram.

Idag har jag badat och kammat Myrrha samt klippt klorna och klippt pälsen i tassarna, så nu ser hon riktigt välvårdad ut. Jag ska också gå en sväng på stan och slå in lite julklappar innan jag, Myrrha och Adam ska ta bussen till Byske för att hälsa på syrran och spela lite spel.

Inga kommentarer: