fredag, mars 28, 2008

Mallelina, Corona, Trogott eller Hygienus?

De senaste dagarna har jag mest ägnat mig åt skolarbete eftersom vi haft flera examinerande uppgifter som skulle vara färdiga den här veckan. I onsdags gick jag i alla fall en långpromenad med Myrrha på morgonen innan jag satte igång att skriva. På kvällen hade vi också möte i PR/Info 18.30 och 19.00 var det medlemsmöte. Därför blev det nog vårt kortaste PR/Info-möte någonsin. Det vi hade att säga angående temakvällarna och nationaldagsfirandet fyllde inte ens ut halvtimmen vi hade till vårt förfogande. Det gör ju att man undrar varför våra andra möten alltid tar sån tid? Det kan väl inte bero på att vi pratar om annat än sånt som rör PR/Info?

Idag har jag varit på skolan och haft examination på grupptentan som vi gjorde i tisdags samt redovisat en avhandling som jag har läst. Jag valde att läsa Novation i norr, en avhandling om nya dopnamn i Skellefteåbygden under 1800-talet (skriven av Linnea Gustafsson som jag haft som lärare på svenskan) och den var faktiskt riktigt bra. Jag fick till exempel veta att namnet Viktoria förekom för första gången i Skellefteåbygden år 1839.

Sedan så fanns ju en hel del lustiga namn också, eller vad sägs om Eufrosyna, Concordia, Corona, Aqvilina, Märtea, Eskilina, Teodolinda, Potentia, Mallelina eller Courumame som namn på era framtida döttrar. Eller kanske Tiller, Cletus, Friord, Natty, Secundus, Trogott, Gylfe, Fredrian, Hygienus eller Kämper som namn på era framtida söner?

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis Myrrha.. =)