söndag, mars 23, 2008

Påskdagen

Idag har jag och Myrrha varit ute på promenad i ca 1,5 timme. Vi gick dock inte särskilt långt. Jag hade tänkt att vi skulle gå till Lillforsen, men det fanns inget skoterspår att gå på. Det var skare, men den höll inte särskilt bra. Det gjorde dessutom väldigt ont i knät varenda gång jag sjönk igenom. Jag lyckades nämligen göra mig illa igår när jag fotade skogssorken genom att jag sjönk igenom snön med ena benet och samtidigt lyckades vrida det.

Så jag gav helt enkelt upp idén med att gå till forsen och satsade istället på att fota Myrrha i det vackra vädret. Det var verkligen full fart på henne idag.


När vi kom hem och passerade lillstugan hittade jag en istapp att fota. Solen var ganska varm på förmiddagen fram tills ettiden och det droppade från istappen och jag bestämde mig för att fånga en droppe på bild. Det gick inte särskilt bra eftersom min kamera inte kan ta flera bilder i följd. Man kan ju heller inte vänta på att droppen ska falla för då hinner man inte. Så det gäller att försöka förutse och gissa och sedan trycka av i förväg. Så på ca 50 bilder lyckades jag få en enda, dock inte särskilt bra, med en fallande vattendroppe.


Om det är soligt i morgon också ska jag göra ett nytt försök att fånga en vattendroppe på bild. När solen gick i moln slutade det nämligen droppa så jag och Myrrha gick in och la oss framför brasan, Myrrha med en av sina favoritmjukisdjur och jag med en bra bok, och där har vi legat i stort sett hela eftermiddagen.

Inga kommentarer: