torsdag, maj 14, 2009

Båttur


Idag åkte jag med Fia in till stan eftersom hon skulle vara på skolan på förmiddagen. Jag och Lyle passade på att ta en promenad upp på klubben för att träna lite grann. Först tränade vi lite lydnad. Jag fortsatte att träna på lite uthållighet och filade lite på våra högersvängar genom att göra högersnurrar. Jag tror att det ger resultat för jag tycker att högersvängarna ser lite bättre ut nu. Hopp passade jag också på att träna när jag hade ett hinder. Hoppet för lydnadsklass I är så bra det kan bli. Jag började också träna lite på uthoppet för lydnadsklass II. Han hoppar på kommando, men jag vill gärna ha ut honom lite längre efter hoppet, så det är det vi jobbar på just nu.

Efter lydnadsträningen körde vi också lite agility på de få hinder som fanns framplockade. Mest körde vi däcket, eftersom det är ett hinder vi knappt tränat på. Han har lite svårt att förstå att det bara är att hoppa genom däcket som räknas; han tycker att då går lika bra att hoppa vid sidan om. Vi provade också på gungan och det är väldigt tur att han inte är särskilt rädd och ängslig av sig. Innan jag hann reagera hoppade Lyle nämligen upp på den, fast från fel håll, d v s på den ände som är uppe i luften. Det innebar förstås att gungan åkte i backen med en smäll och Lyle ramlade av. Men det hindrade honom inte från att försöka göra samma sak en gång till.
Däcket

Hopp

Ikväll åkte vi ut en kort sväng med båten. Matte skulle sjösätta båten, så vi tog en liten tur ut till deras stuga. Lyle fick förstås också följa med, för Hugo ville så gärna se honom i flytväst. Jag hade kameran med mig (och den klarade sig när jag lyckades ramla i vattnet när jag skulle ta mig över där bryggan gått sönder), så jag fotade en hel del.

Stenhällar.

En stenhäll.

Dagens favoritbild.
Lyle poserar.

Någon sorts vevanordning.

Stenstranden.

Lyle utforskar.

Lugnt vatten.

Lyle spanar ut över sjön.

Vass.

Lyle på bryggan.

Grundet.

Kvällsbild.

En av mina mest lyckade misslyckade bilder.

Lyle har varit trött och sovit sedan vi kom tillbaka från båtturen. I morgon blir det också en spännande och händelserik dag för Lyle eftersom vi då ska åka buss till Boden för att gå specialkursen i rapport, så nu ska vi gå och sova.

Inga kommentarer: