måndag, maj 11, 2009

Tung helg

I torsdags åkte vi till Byske och promenerade vid älven och var med Frasse på öppna förskolan. Dit fick Lyle förstås inte följa med så han satt bunden utanför under tiden. Fast jag gick också en promenad med honom och kastade lite boll så att han inte skulle behöva sitta där hela tiden.

På eftermiddagen blev det dock äntligen av att spåra med Lyle. Det blev ca 200 m (hade tänkt lägga ett längre, men det var alldeles för blött när jag kom längre in i skogen) och fick ligga 1,5 timme. På grund av att jag plötsligt stötte på halvmeterdjupa vattenpölar ute i skogen blev det också en nittiogradersvinkel i spåret, vilket han inte provat på förut. Men det var inga problem. Han tappade i och för sig spåret i vinkeln, men hittade det snabbt och fortsatte att spåra. Dock spårar han med ganska hög nos och med väldigt hög fart, så jag måste jobba lite på att få ner näsan och då förhoppningsvis också få ner tempot lite grann.

Här är några bilder från skogspromenaden som vi gick under tiden spåret fick ligga:





I fredags eftermiddag åkte jag in till stan för att bygga banan inför helgens MT och MH. Det hade tinat upp ganska bra, men det var ändå omöjligt att få ner vippfiguren på grund av tjälen. Fast David fick ju visa sig duktig och lyckades lösa problemet trots att den inte gick att sätta ner i marken. Efter banbygget satt vi och pratade ett tag. Aija och Lyle rök ihop över en pinne och sjåpig som han är så skrek han högt och höll upp ena benet. Men det gick över väldigt fort, så det gjorde nog inte så ont som han trodde att det skulle ha kunnat göra.

På lördagen var det MT och jag var testledare. Det var lite olika hundar, vilket gjorde att det blev ganska omväxlande. Det var en aussiehane som jag tyckte väldigt mycket om, som gick väldigt bra. Det var även en mycket trevlig och livlig aussietik som det gick bra för. Jag tycker att det är jättekul att se att det finns bra aussies. Jag har varit tveksam om jag vill ha någon fler aussie eftersom jag tycker att det flesta saknar egenskaper som är viktiga för en bra brukshund, men det verkar ju som att de finns i alla fall. Sedan var det också ett par hundar som det inte gick riktigt lika bra för, varav en högg mot mig vid hanteringen. Det blev en lång dag, från 07.00 till 19.00 var vi på klubben.

På söndagen skulle jag bakbeskriva för förmiddagen och det kändes lite konstigt att bara stå och titta på hunden, utan att behöva ge instruktioner till föraren och hålla reda på sekunder. Men det var kul och inte riktigt lika svårt som jag hade föreställt mig. Även söndagen blev händelserik. På förmiddagen fick jag uppgiften att trycka på knappen till elharen. En nog så enkel uppgift kan man tycka, men när det inte går så bra får man också räkna med att bli retad av både beskrivare Lundgren och Örnkloo och andra.

Krånglet med elharen visade sig dock inte bero på min inkompetens att hålla in en knapp, för när jag var testledare på eftermiddagen (och således inte tryckte på knappen) så la elharen av helt, så vi fick helt enkelt plocka fram en lång lina och köra på det gamla hederliga viset med en springande figurant (jag kan föreställa mig träningsvärken Elisabeth har efter att både springa lilla bytet och vara avståndsfigge).

Jag har haft ont i halsen och feber hela helgen, så även om det har varit kul så har det också varit ganska jobbigt. Och Lyle har nog haft en ganska tråkig helg. Mest har han fått ligga instängd i klubbstugan och han har varit rätt olyckligt och både gnällt, skällt och ylat efter mig (t o m när jag lämnade honom i samma rum som Torsten, Kicki och David!). Men när jag varit utom hörhåll har han legat tyst och stilla i alla fall.

Lyle och jag har sovit hos Susanne och det har funkat riktigt bra. Jackpot beundrar verkligen Lyle och han är så otroligt söt när han går och puffar på Lyle. På lördagkväll ville Lyle bara sova och Jackpot gick runt honom och puttade på hans tassar och på nosen. Och Lyle har inget emot det, utan lägger sig på rygg och myser medan Jackpot puffar på honom.

Igår var jag hos Maria R och tittade på hennes lägenhet och möbler, eftersom jag ska ta över lägenheten (och en del av hennes möbler) när hon flyttar. Sedan tog jag bussen till Byske och sedan cyklade jag och Lyle till Furuögrund, ca 5 km. Han fick vara lös eftersom det inte är någon trafik vid den tiden. Han har verkligen fått bra kondition och han sprang lite före mig hela vägen. Men när vi kom fram ville han bara sova, fast det beror nog mest på att helgen varit jobbig för både honom och mig.

Inga kommentarer: