onsdag, maj 06, 2009

Vill spåra!

I söndags eftermiddag åkte jag och Lyle till syrran i Furuögrund för att bo där ett tag. Den stora fördelen med det är att man har skogen precis runt hörnet, så nu ska det spåras! Jag blev verkligen tänd på att spåra i lördags när det gick så bra. Dock har jag inte hunnit lägga något spår sedan vi kom hit. I måndags tog vi en långpromenad in till Byske och på eftermiddagen kastade Hugo boll till honom så att han blev alldeles slut, så jag bestämde mig för att inte lägga något spår fast jag hade tänkt det.

Dessutom tror jag att han blir ganska trött av att vara runt barn hela dagarna, speciellt Frasse som knappt är tyst och stilla en sekund. Fast han ser förstås också möjligheter med Frasse. Exempelvis så brukar det gå att locka honom till att kasta eller sparka boll, men framför allt så har Lyle lärt sig att det lönar sig att ligga vid Frasses stol när det är matdags. Men han har också fått lära sig att det finns nackdelar med att ligga där. I måndags fick han ett glas O'boy över sig och idag kissade Frasse på honom!

Igår åkte jag och Lyle in till stan när Fia åkte till skolan och jag passade på att göra lite ärenden. Jag hade också tänkt gå en promenad med Lyle, men det började regna och jag var inte lämpligt klädd för en promenad i regnet så det blev bara en kortare promenad när det slutat regna. Därför gick jag en längre promenad på eftermiddagen och jag passade också på att träna lite uppletande.

Först vallade jag en väldigt liten ruta och la ut två föremål. Eftersom han tittade på när jag vallade rutan och la ut föremålen visste han nog att det fanns två, så när han hittade det första kom han inte in med det, utan tog det i munnen och fortsatte att leta efter nästa föremål. Lite senare vallade jag en ny ruta och la ut två föremål och då inträffade samma sak. I framtiden får han nog inte se på när jag vallar och lägger ut föremål och jag ska nog också variera antalet föremål så att han inte vet hur många som finns.

Idag hade jag definitivt planerat att spåra, men när jag vaknade så vräkte regnet ner. Det gjorde att jag inte hade så värst stor lust att ge mig ut i skogen, så istället har jag haft en riktigt lat dag med en bra bok. Fast jag har gått en skogspromenad med Lyle på eftermiddagen, när regnet minskade lite grann. Men i morgon- då ska jag spåra!

Inga kommentarer: