onsdag, maj 13, 2009

Långpromenad, spår och lydnadsträning

Idag har jag och Lyle varit på långpromenad; vi var ute i nästan 3 timmar. Jag la ett spår till honom i början av promenaden och sedan fortsatte vi att promenera medan spåret fick ligga. Här är några bilder från dagen.
Lyles vackra öga.

I skogen.

Sötaste lilla lakritstrollet.

Sötnos

Blötnos

Spåret blev ca 300 m långt och fick ligga 1,5 timme. Förutom att jag hade en kampknut i slutet hade jag också lagt två skogspinnar. Lyle fick ju se mig gå ut spåret och eftersom han har extremt bra minne så blev han väldigt motiverad när vi närmade oss platsen där spåret började. Det gick därför väldigt fort. Den första pinnen hittade han, men han plockade inte upp den eftersom han hade så bråttom att fortsätta att spåra. Den andra sprang han över helt, eftersom jag vid det laget hade tappat linan när jag skulle försöka fota.
Det är inte lätt att hålla Lyles tempo och fota samtidigt...

Här lyckades jag i alla få med hunden på bild.

Han hittade till slutet av spåret utan problem.

Jag fotade också lite tecken på att våren faktiskt är på väg.
Söt liten växt.

Knoppar.

Ännu en knopp.

På eftermiddagen kom jag på att det var ett tag sedan jag tränade lydnad så jag gick ut och körde ett pass på gården. Jag håller på att nöta på fria följet, främst högersvängar och uthålligheten. Han har riktigt bra position, men har en tendens att släppa kontakten när jag går lite längre sträckor, så det jobbar vi på. Jag la också en platsliggning och han låg 3 minuter utan problem. Apporteringen för både lydnadsklass I och II fungerar helt perfekt och rutan går också väldigt bra. Han älskar verkligen att springa till rutan och trots att jag gjorde ganska många skick så springer han lika fort och gärna varenda gång. Och det är förstås det som gör att jag tycker att han är så rolig att träna med- han tröttnar ju aldrig!

Inga kommentarer: