torsdag, oktober 28, 2010

Ettårsvaccination

Igår var jag och Chansa hos veterinären för hennes ettårsvaccination. Hon blev lite uppjagad när vi kom in i väntrummet; det fanns ju både andra hundar och katter där. Men hon kopplade av ganska snabbt och la sig ner. När det blev vår tur hälsade hon glatt på veterinären. Chansa var inte speciellt intresserad av att stå stilla på bordet medan veterinären lyssnade på hjärtat och kände igenom henne, men sprutan hon fick i nacken märkte hon aldrig av.

Jag passade på att fråga veterinären om jag borde vara orolig över att hon inte löpt än, men hon tyckte inte att det fanns någon anledning till oro. Dock är jag fortfarande orolig för att hon ska börja löpa lagom till MH:t, men det är ju en annan sak.

Det är rätt kul att gå till veterinären med en hund som bara tycker att det är kul. Myrrha hatade att gå till veterinären, förmodligen för att vi var där så ofta och de ofta gjorde otrevliga och smärtsamma saker med henne. Lyle är bara allmänt sjåpig, så han gillar inte heller att gå dit. Men Chansa gör som hon alltid gör- kastar sig in med glädje och iver.

I övrigt har vi inte gjort mycket den här veckan. Jag har varit (och är) jätteförkyld, så det har mest blivit rastning av hundarna och lite lydnadsträning inomhus. Jag tragglar apportering med Chansa, men det känns som ett evighetsprojekt. Vi tränar också lite position och ingångar samt sitta och ligga kvar och det går riktigt bra. Med Lyle finputsar jag på fjärren och vittringen eftersom jag planerar att tävla snart och självklart nöter vi också på detaljer i fria följet.

Inga kommentarer: