måndag, oktober 25, 2010

Tyrannens Chica Chansa 1 år!

Tänk vad tiden går fort! Idag fyller Chansa 1 år, men det känns som det var alldeles nyss jag fick hem den söta lilla valpen. Söt är hon fortfarande, men särskilt liten är hon inte längre. Jag är i alla fall jätteglad att hon till slut blev min, trots att det först inte fanns någon tikvalp till mig.

Hon är precis lika pigg, livlig och arbetsvillig som jag önskade. Hon är orädd, självsäker och trygg och dessutom är hon världens gosigaste hund som gärna ligger på rygg i knät och myser. Hon är också social även mot andra, både folk och hundar. Sedan så är hon förstås också världens vackraste malle. Jag kunde inte ha fått en bättre hund!

Som vanligt när mina hundar fyller år har Chansa i kväll fått en hel skål med popcorn. Det var något som Jonas började med när Myrrha fyllde år och som jag har fortsatt med. Chansa såg lite tveksam ut när jag ställde ner popcornskålen och precis som Myrrha gjorde så åt hon ett popcorn i taget. Hon gav dock upp när hon ätit halva skålen, så Lyle har också fått lite popcorn fast det inte är hans födelsedag.

Jag har sedan jag fick henne kallat henne valpen, men jag hade tänkt att sluta med det när hon började löpa. Dock har hon inte löpt första gången än, men jag tror att jag måste sluta kalla henne för valpen nu när hon faktiskt är ett helt år gammal.

Trots att det känns som att det var alldeles nyss som jag hämtade hem henne så har det ändå hänt en hel del under året. Hon har växt en hel del, förstås, och vi har varit ute och rest och åkt bil, båt, tåg och buss och varit på Tåmelägret. Hon har tränat en del lydnad, spårat och börjat träna sök. Hon har också fått känna på hur det är att vara skadad. Hon har också ofta blivit fotograferad och även om de flesta bilder från hennes valptid försvann i datakraschen så finns i alla fall några kvar.

Chansa 8 veckor. Tänk att hon var så liten en gång i tiden!

3 månader och hur söt som helst.

4 månader och kamplusten börjar vakna på allvar.

5 månader och lite dålig på att äta, därav de lite väl synliga revbenen

6 månader och lekfull.

7 månader, har sytt en sönderskuren tass, måste ha tratt och hållas i stillhet.

8 månader, på skogspromenad.

9 månader, poserar på fotbollsplanen.

10 månader, tränar platsliggning.

11 månader, på sökträning

Tyrannens Chica Chansa 1 år

Grattis till Chansa och hennes syskon på 1-årsdagen!

Inga kommentarer: