söndag, oktober 03, 2010

Oktobertävlingen är över

I morse ringde klockan 05.00 och då var det dags att stiga upp för att promenera till klubben, för att börja koka kaffe till funktionärerna.

Hundarna var måttlig roade av att stiga upp i ottan.

Jag mötte inte en enda människa under promenaden upp till klubben, vilket man ju kan förstå. Att stiga upp vid fem en söndagmorgon är inte riktigt klokt...

Dagen började inte speciellt bra. Jag lyckades hälla vatten i kaffebryggaren trots att den redan var full med vatten, vilket orsakade en liten översvämning. Sedan visade det sig att en av termosarna som vi packat ner läckte, så påsen blev full med kaffe.

Det var många som hade lämnat återbud (eller som uteblev), så allt gick fortare än planerat. Jag började med att skjuta på platsliggningen och sedan var jag tävlingsledare på uppletandet. Det blev bara fem hundar, så efter uppletande hann vi med en fikapaus.

I fikapausen fick lille Mille komma ut och leka lite.

En sökfigge hade blivit sjuk, så jag fick hoppa in och figga för den enda sökhunden. Sedan var jag mottagare på budföringen för lägrehundarna innan det var dags för lunch. Efter lunch ropade jag lydnaden för de fyra högrehundarna. Tyvärr blev det inga uppflytt för högrehundarna, men i lägre klass fick Per och Blixtra uppflytt och vann. Maria och Imsa var några ynka poäng från att bli uppflyttade. Synd, men nästa gång lyckas det nog.

Efter tävlingen var vi ett litet gäng som for ut och körde sök. Igår kväll när jag klippte klorna på Chansa upptäckte jag att hon gjort sig illa i trampdynan vid sporren så jag hade tänkt att göra ett bandage innan söket, men jag hade förstås glömt Vet Flex hemma (och bandaget jag gjorde i morse hade hon förstås tuggat sönder). Det kanske var dumt att köra henne, men jag gjorde bara några markeringsövningar i lätt terräng så jag tror inte att det gjort någon skada (såret sitter ju inte på tassen så hon går ju inte på det).

Udo hittade både en figurant och vatten att bada i.

Chansa kommer med rullen. Foto: Jenny Blomkvist

Chansa på påvis. Foto: Jenny Blomkvist

Efter söket gick jag och Susanne en liten promenad med de äldre hundarna så att de också skulle få röra på sig lite grann.

Lyle och Nikkie

Världens finaste lakritstroll.

Nu är oktobertävlingen över för den här gången. Det har varit en jobbig helg, men allt har i alla fall gått bra och det känns skönt. I kväll blir det att ta det lugnt och det blir nog att gå och lägga sig tidigt, för i morgon är det ju jobb som vanligt. Hundarna sover redan hårt, speciellt Chansa.

Inga kommentarer: