lördag, oktober 02, 2010

Tidigt

I morse steg jag upp tidigt, vid 5.30, för att vara funktionär på klubbens tävlingar. Jag och Chansa promenerade dit, men Lyle fick stanna hemma. Eftersom canvasburen har gått sönder har jag ingenstans att förvara hundarna när jag är på klubben, så det kändes enklast att lämna honom hemma. Chansa har fått vara i Lenas bil tillsammans med Aija.

Hon har idag fått använda täcket som jag köpte på rea på Björkis i våras för första gången. Det var rätt kyligt i morse och i torsdags var hon inte riktigt frisk. Jag tror att hon hade feber och hon var verkligen slö och ville bara sova. När jag lagade mat låg hon utsträckt på sidan i TV-rummet och hon sov hårt hela kvällen. Och då menar jag att hon sov nästan otäckt hårt. Hon reagerade inte när jag rörde vid henne och när jag skakade i henne och sa hennes namn lyfte hon bara på huvudet. "Det är läskigt att hon är så lugn" sa Adam och jag håller med.

Men igår var hon helt normal igen och det har hon varit idag också. Nu sover hon visserligen också hårt, men det verkar bara vara vanligt trötthet, förmodligen för att hon knappast sovit på hela dagen utan suttit i bilen och tittat på folk och hundar. Jag är mycket glad att hon är tyst i bilen, för det är det ju inte alla hundar på brukshundklubben som är...

På morgonen var jag skytt på rapporten och det tycker jag är en rätt trevlig uppgift. Det är ganska skönt att sitta ensam ute i skogen. Jag hade med mig en bok så att jag kunde sitta och läsa medan jag väntade på att den enda hunden skulle springa förbi. Det var fler anmälda, men på grund av återbud blev det till slut bara en enda malle som kom till start.

När rapporten var klar var jag tävlingsledare på lydnaden och på uppletandet för elitrapporthunden och på eftermiddagen var jag domarsekreterare på elitspårhundarnas lydnad. Chansa har inte haft någon speciellt händelserik dag, fast jag har förstås rastat henne under dagen och hon har också fått leka lite med Aija. Och när vi promenerade hem efter tävlingen passade jag på att träna lite med henne också. Nu sover hon som sagt gott och det gör hon rätt i, för i morgon blir det att stiga upp ännu tidigare.

Inga kommentarer: