torsdag, oktober 21, 2010

Första cykelturen

Idag har jag haft lite annorlunda arbetstider, så istället för att jobba hela dagen jobbade jag på förmiddagen, var ledig några timmar på dagen och så jobbade jag på kvällen eftersom Frösunda hade surströmmingsfest. Eftersom det var kyligt men soligt idag blev det förstås en promenad med Chansa (Lyle är ju hos mamma) under dagen.

Det är inte speciellt långt till skogen, men det är rätt tråkigt att gå på gångvägarna dit och dessutom måste man gå förbi skolan så Chansa kan inte vara lös. Eller det kanske hon skulle kunna, men jag vill inte ta risken att hon skrämmer något barn eller stjäl deras fotboll eller nåt liknande, så jag håller henne alltid kopplad när vi går förbi där på veckodagarna.

Men idag bestämde jag mig för att ta cykeln istället för att gå den tråkiga sträckan till skogen. Chansa är ju fortfarande ung och man ska väl egentligen inte cykla med hundar under ett år (och det är ju hela fyra dagar kvar till hennes ettårsdag), men
det var en ganska kort sträcka och inte i något högt tempo. Nästa år vill jag gärna kunna cykelmotionera henne så jag vill börja vänja henne lite redan nu innan det blir vinter.

Den första biten gick jag med cykeln, dels för att värma upp henne och dels för att vänja henne vid att vara på höger sida om cykeln. Det var ganska krångligt; hon stressade upp sig och kampade med kopplet och hon sprang framför framhjulet så att jag körde på henne flera gånger. Men när jag väl började cykla gick det mycket bättre. I början försökte hon hoppa mot cykeln eller kampa med kopplet, men när jag sagt åt henne några gånger insåg hon att det nog egentligen var roligast att bara springa bredvid.

När vi kom till skogen parkerade jag cykeln och så promenerade vi istället. Vi var ute i ca 2 timmar i det vackra vädret och kameran hade jag förstås med mig. Chansa börjar bli en riktig modellhund. I vintras var det i princip omöjligt att få henne att vara stilla länge nog för att ta en bild, men nu poserar hon gärna framför kameran.

På vägen till skogen träffade vi på den här söta lilla igelkotten.

Snygga Chansa framifrån.

Jag lyckades till och med ta en bra bild stående från sidan.

Sittande Chansa.

Fotomodellen Chansa poserar.

Inga kommentarer: