söndag, december 19, 2010

Chansa på jobbet

På sistone känns det som att det har varit mera jobb än hundaktiviteter och därför blir det inte så mycket skrivet i bloggen heller. I onsdags var jag visserligen ledig, men jag hade tvättid och på eftermiddagen hade vi personalmöte med kollegorna från Takdropps och sedan julbord efter mötet. När jag kom hem efter julbordet var jag så mätt att jag helt enkelt inte orkade gå någon längre promenad med hundarna.

I torsdags jobbade jag som vanligt hela dagen och när jag kom hem hade det börjat snöa och blåsa ganska ordentligt. Det bryr sig ju hundarna förstås inte om, så det blev en kortare promenad i alla fall. Med Chansa har jag också jobbat på med liggmarkering av spårapporterna och det går på det stora hela bra. Det började fantastiskt bra, sedan gick det mindre bra eftersom hon helt missuppfattade vad det hela gick ut på.

Ett tag trodde hon att det var någon slags förbudsövning och att hon skulle låta bli pinnen och istället lägga sig framför mig och titta upp. Men nu verkar det som att hon har fattat att det har något med pinnen att göra och hon lägger sig bredvid pinnen, fast ibland lite väl långt ifrån och hon kan lika gärna lägga sig på pinnen som lägga sig med pinnen mellan framtassarna. Men det verkar lovande i alla fall.

Igår var det ännu en lång arbetsdag. Först jobbade jag som vanligt 1,5 timme på morgonen. Sedan började jag hos min andra brukare kl 12 och eftersom det är på Morö Backe tar det ju sin lilla tid att ta sig dit. Det är också långa arbetspass, så jag valde att ta Chansa med mig. Vädret var ju inte det bästa så jag tog bussen dit. Det blev billigare än jag väntat mig. Undra hur många 40-åringar som åker på barnbiljett? Chansa tog han inte betalt för alls.

Chansa uppförde sig riktigt bra på jobbet. I vanliga fall kan hon vara lite burdus när hon träffar folk, men mot M var hon väldigt försiktig och slickade henne på handen. Chansa är ju inte den första mallen som "jobbat" där, så två av mina kollegor kommenterade hur "tjock" hon är. Chansa är verkligen inte det minsta tjock, men just dessa kollegor pratar inte så bra svenska och det framgick sen att de egentligen menade att hon var kraftig. Det är inget jag tänkt på, men hon börjar nog bli lite kraftigare. Och hon är nog lite kraftigare än Tikka, som är den enda mallen de kan jämföra med.

Idag har jag också jobbat hela dagen, jag håller på att bli förkyld igen och det snöar och blåser fortfarande, så jag och hundarna har mest suttit framför TV:n ikväll och tagit det lugnt. Hundarna verkar inte bry sig om det. Chansa är tvärtom värsta knähunden och vill helst ligga i knät och bli kliad på magen. I morgon är jag dock ledig, så då ska jag hinna med en långpromenad trots att jag ska julhandla med syrran.

Inga kommentarer: