torsdag, december 23, 2010

Dan före dan

Idag var det oväntat varmt, med tanke på att det var -27 när vi gick och la oss igår kväll. Det var bara -12 grader, så mitt på dagen gick vi ut ett tag för att fota lite julkort. Det visade sig inte vara det enklaste att fota två pojkar och tre hundar. Hugo och Frans drog iväg åt olika håll, Ecco gick sina egna vägar, Chansa sprang omkring och var överallt samtidigt och Lyle var mest i vägen.

Chansa och Lyle

Hugo och hundarna.

Minsta tomtenissen drog till skogs med hundarna.

I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut...

Sötaste tomtenissen.

Ett bild på både ungar och hundar lyckades jag dock ta.

Efter fotograferingen fick Chansa prova på att dra Frasse på bobben, till brevlådan och tillbaka. Hon krånglade lite grann och testade bl a att kampa med snöret som satt fast i bobben, men med lite träning kan hon nog bli riktigt duktig på att dra. Kamplust saknar hon i alla fall inte.

Vi körde också en liten sväng med skotern. Lyle och Chansa fick följa med och springa efter, men Ecco fick stanna hemma. Lyle är ju lite överviktig och har problem med att det fastnar is i tassarna, men Chansa tyckte att det var hur kul som helst. Hon sprang till och med om skotern ett par gånger (vi körde i och för sig inte särskilt fort).

Chansa springer efter skotern.

Chansa hjälper syrran att bryta av en kvist som var i vägen där vi skulle köra.

I kväll, efter att pojkarna gått och lagt sig, har vi bland annat slagit in en del julklappar. Lyle och Ecco valde att gå och lägga sig, men Chansa var med och "hjälpte till". Hon var lite jobbig när jag slog in hennes och Lyles julklappar, men helt galen blev hon inte förrän jag slog in Eccos julklapp. Han kommer inte att få något märkvärdigare än ett Dentastix, men båda mina hundar älskar dem och blir helt galna av bara lukten.

Lyle valde att ligga på sin favoritplats.

Ecco valde att ligga på mina täckbyxor.

Chansa hjälper till med julklappsinslagning.

Inga kommentarer: