torsdag, december 30, 2010

Shopping

Idag har jag och mamma varit på mellandagsrea. Men det blev inte speciellt mycket handlat. Jag köpte ett par jeans och en blus (i storlek small, men det beror inte på att jag har krympt utan på att blusen var extremt stor i storleken). Jag köpte också en ny fjärrkontroll till TV:n. Den andra har nämligen förolyckats mellan tänderna på Chansa. Fast det var faktiskt inte bara hennes fel, utan mitt också. Hon låg precis bredvid mig och jag hörde att hon tuggade på något, men jag antog att det var ett tuggben och fortsatte att stirra på dataskärmen. Till slut registrerade jag att det inte lät riktigt som när hon tuggar på tuggben, men då var det redan för sent.

Efter shoppingen fick mamma ta med sig Lyle till Lappvattnet. Det har visserligen inte smällt speciellt mycket här än, vilket säkert beror på att det har varit ganska kallt så ungarna vill inte vara ute, men det har smällt tillräckligt för att Lyle ska reagera. Så det är lugnare för honom i Lappvattnet. Förmodligen åker jag och Chansa också dit i morgon, även om hon inte bryr sig ett dugg om smällandet.

Chansa är verkligen en go och mysig hund. Varje kväll kommer hon och vill ligga i mitt knä. Antingen vill hon att jag ska hålla i tuggbenet åt henne eller så vill hon bara ligga på rygg och bli kliad på magen. Även när hon inte ligger i knät är hon väldigt närgången och vill ligga nära eller sitta på mina fötter. Dock har hon en ovana som jag inte gillar och det är att hon slickas. Så fort man klappar henne så sticker hon ut sin lilla tunga och slickar på handen eller armen. Jag tycker verkligen inte om när hundar slickas, men lyckligtvis slickas hon i alla fall inte i ansiktet, vilket är typ det värsta jag vet.

I kväll när jag kom hem efter jobbet passade jag på att träna lite fritt följ när jag rastade Chansa. I lydnadsträningen har hon också en ovana som jag måste jobba bort. Till skillnad från de mallar jag känner/har känt så är Chansa ganska tyst under träning, men hon tar istället ut sin frustration i lydnadsträningen genom att nypas eller stöta med nosen. Nypandet är inte så farligt, men stötandet kan göra riktigt ont. Dessutom ser det ju inte bra ut på lydnadsplanen, så jag måste verkligen göra något åt det (detta är något hon har börjat med nu, ifall någon undrar varför jag inte tagit itu med det tidigare).

Inga kommentarer: