tisdag, december 28, 2010

Svinkallt

Nu är kylan här igen. I morse visade termometern på -22 grader. Det förnuftigaste hade varit att ligga kvar i sängen och läsa en bra bok, men som hundägare kan man inte göra det. Så istället gick jag och Susanne en promenad i skogen på drygt en timme med alla hundarna.

Det är praktiskt att låta hundarna leka lite, för då behöver man inte gå lika långt eller vara ute lika länge. Fast det var förstås mest Chansa och Jackpot som höll igång medan Lyle och Nikkie tog det betydligt lugnare. På vägen hem fick Lyle och Chansa vara lösa på gångvägen och jag är mycket imponerad av Chansa, som inte alls brydde sig om att försöka leka med Jackpot (i alla fall inte förrän hon insåg att det var dags att bli kopplad; då kastade hon sig över honom i ett sista ryck). Det verkar som att lilla damen håller på att bli vuxen.

Igår var jag ledig, så självklart blev det måndagsträning i totohallen. När Chansa löpte fick ju Lyle följa med ensam, så den här gången tyckte jag att det var Chansas tur att få följa med. Hon behöver det kanske också mer än vad Lyle gör. Chansa är ju inte så van att träna bland en massa andra hundar, men det gick faktiskt riktigt bra. Hon sprang fram till Jackpot för att busa två gånger, vilket inte alls var oväntat. Hon sprang också fram till Gåva en gång och fick då lära sig att alla andra hundar faktiskt inte är potentiella kompisar.

Men annars var hon väldigt samarbetsvillig och träningen gick riktigt bra. Vi tränade på ingångar och starter i fria följet, stadga i liggande och apportering. Apporteringen tränade vi på slutet när det var nästan tomt i hallen, så jag belönade med att kasta boll tvärsöver hallen. Chansa lyckades då med att springa rakt in i en stolpe så att hon ramlade och stötte till en papperskorg i metall så att den skramlande flög iväg någon meter, men tro inte att det hindrade henne från att fortsätta springa efter bollen.

Inga kommentarer: