onsdag, december 22, 2010

Snart jul

Nu är det inte långt kvar till jul och det innebär alltid att det blir lite mindre hundaktiviteter eftersom det är så mycket annat som också ska hinnas med. Vädret har inte varit speciellt kul och dessutom är jag rätt förkyld, så mina hundar har fått ta det väldigt lugnt den senaste veckan.

Det är inga problem för dem att ta det lugnt inomhus, men utomhus blir Chansa som galen. Det går knappt att gå med dem båda i koppel, för Chansa vill bara leka och försöker hoppa på Lyle hela tiden. I söndags resulterade det i ett litet jack i Chansas öra. Nu är jag också en fjärrkontroll fattigare, men det beror mest på att jag var ouppmärksam och inte så mycket på att hon var understimulerad. Jag hörde att hon tuggade på nåt, men jag antog att det var ett tuggben utan att titta efter.

Igår morse jobbade jag mitt sista pass före jul och på eftermiddagen var jag med syrran på stan och handlade de sista julklapparna. Jag var också och julfikade på Frösunda med min brukare och kollega. Sedan packade vi in hundarna och en massa annat i bilen och åkte till syrran.

Idag har var jag och hundarna ute på gården en stund. För en gångs skull var det uppehåll i snöandet så jag passade på att ta med mig kameran ut.

Vilddjur i snön

Nyligen var det en person på nätet som ifrågasatte varför man inte kan spåra på vintern. När man ser en sån här bild borde det vara rätt uppenbart vari svårigheten ligger.

Tittut!

Bushundar i snö

Snöodjur

Snönosar


Chansa poserar


På eftermiddagen kom mamma hit och lämnade Ecco, så på kvällen gick jag och syrran en sväng med alla hundarna. Chansa fick vara lös, men Lyle och Ecco som inte lyder riktigt lika snabbt på inkallning fick vara kopplade eftersom vi gick på en trafikerad väg (dock inte tät trafik; vi såg inte en enda bil på hela rundan). Det blev dock inte någon lång promenad. Termometern visade på -23 och Lyle och Ecco fick köldkramp i tassarna flera gånger när vi stannade upp. Chansa stod dock inte stilla länge nog för att känna kylan.

Inga kommentarer: