lördag, december 25, 2010

Julen

Nu är vi hemma igen och jag har två mycket trötta hundar som har sovit i princip sedan vi kom innanför dörren. Igår började dagen relativt tidigt (fast hade Ecco fått bestämma så hade den börjat ännu tidigare) med en julklappsjakt. Vi hade gömt ett paket och skrivit lappar med ledtrådar så att pojkarna fick leta sin julklapp. Hundarna fick också öppna sina paket eftersom de inte skulle få vara med på kvällens julfirande.

Skoterbanan var mycket uppskattad av båda pojkarna.

Lyle fick en boll...

...och Chansa fick en kampknut av Hugo och Frans.

Av mig fick de varsitt stort tuggben (och medföljande godispåse)...

...vilket de båda gillade.
Ecco fick ett av sina Dentastix inslaget i ett paket, vilket skapade väldig avundsjuka från mina hundar.

Mitt på dagen blev det också en sväng på skotern med alla tre hundarna.

Chansa älskar verkligen att springa och snabb är hon också; hon springer ibland om skotern.

Full fart på mallemonstret.

Lilla Ecco hängde med riktigt bra, men på hemvägen fick han åka med på skotern istället för att springa efter.

På kvällen fick hundarna stanna hemma medan vi gick till Jenny och Rikard för att se på Kalle, äta en massa god mat, få besök av tomten, öppna julklappar o s v. Jag fick många bra julklappar, bl a en anslagstavla som jag länge funderat på att köpa, nya sängkläder, vilket jag verkligen behöver, ett kul spel, ett knivset som verkade riktigt bra samt en ny badrumsinredning. Jag och Fia var hem en gång under kvällen och rastade hundarna, men annars hade de det lugnt och skönt hemma hos syrran.

Idag har vi kört ännu en sväng med skoter, fast den här gången fick bara Chansa följa med. Hon är den som uppskattar det mest och kanske den som behöver det bäst. Hon älskar att springa, men det är sällan hon får chansen att verkligen sträcka ut och springa det fortaste hon kan.

I eftermiddag tog vi bussen hem igen eftersom jag ska jobba i morgon. På bussen var de snälla och lät hundarna åka med gratis. Jag tycker att det är kul när man blir positivt bemött istället för att det ska vara sura miner för att man kommer med hundar (som det oftast blir på linje 100-bussarna).

Sedan vi kom hem har hundarna varit jättetrötta och har sovit mest hela tiden. Och jag har också tagit det väldigt lugnt med först ett varmt bad och sedan en film på datorn, med en mysmalle i knät, och nu är det dags för sängen.

Inga kommentarer: