onsdag, maj 17, 2006

Att packa en träningsryggsäck

I morse var jag på inskolning på det ställe där jag ska jobba under andra semesterperioden i sommar. Dock blev det idag bara två timmar eftersom brukaren skulle bort någonstans. När jag kom hem därifrån passade jag på att gå en del ärenden, bl a till biblioteket och på stan. Sedan gick jag hem och städade, vilket var mycket behövligt.

Speciellt var det behövligt i "hemliga rummet" eftersom golvet var mer eller mindre täckt av hundträningsgrejor. Jag hade ingen aning att jag hade så mycket spårpinnar/vittringsapporter! Jag omorganiserade också lite i lådorna där jag har mina hundgrejer och packade dessutom ner alla träningsgrejer i min träningsryggsäck (där de egenligen skulle ha varit hela tiden- jag fattar inte vem som går och slänger mina träningsgrejer på golvet ; -) ) För det kan ju inte vara jag som inte har ordning och reda, eller?

Det var inte det lättaste att få ner allt i ryggsäcken: uppletandeföremål, tjänstetecken, sökrullar, bollar, kampknutar, spengummin, spårselar, spårlina, metallapporter,
träapporter i olika storlekar och koner av olika slag. Myrrha svansade runt mig medan jag höll på att packa ryggsäcken. Antagligen trodde hon att vi skulle ut och göra nåt kul. Men till slut tröttnade hon och la sig och somnade mitt i röran!


Nu ikväll har jag haft klickerkurs med pudelklubben. Vi höll till på Nordanå; de har en väldigt fin gräsplan att träna på där. Det var rätt kallt, så vi avslutade lite tidigare än tänkt. Jag stannade kvar och tränade lite med Myrrha. Hon var väldigt sugen på att träna efter att ha legat uppbunden och tittat på när pudlarna tränade. Det gick alltså väldigt bra att träna, speciellt nöjd är jag över ett ställande på inkallningen då hon verkligen stannade på en gång.

På hemvägen gick vi förbi ett stort träd som finns vid fågeldammen. Det är ett helt perfekt godisträd för det har rätt grov bark som det går bra att kila in godiset i. Det lutar också, så att Myrrha måste kliva upp och klättra lite om man gömmer godis lite högt upp. Idag fortsatte hon dock att klättra fast jag inte ens hade gömt nåt godis så högt upp. Hon klättrade upp så att hon kom i ansiktshöjd (vilket i och för sig inte är så väldigt högt i mitt fall). Jag blev väldigt förvånad i alla fall. Det var synd att jag inte hade kameran med mig, men jag ska försöka få henne att göra om det en annan dag.

Inga kommentarer: