lördag, maj 27, 2006

Hundlekar

I torsdags gick vi en promenad i skogen med Stina och Hekla. Bita var först lite rädd för Hekla, men sedan kom de igång och började jaga varann. Myrrha tyckte inte att det verkade särskilt lockande att springa omkring som en tok i skogen utan höll sig på stigen med mig och Stina istället. Hon är inte särskilt imponerad av schäferlek.
Myrrha i lingonriset
Bita i full fart
Hekla

Bita, Stina och Hekla

Fast på eftermiddagen ändrade hon tydligen åsikt, för hon och Bita satte igång att leka inne i vardagsrummet. Egentligen tillåter jag inte hundar att busa inomhus, men det var svårt att säga åt dem att sluta när de hade så kul. De låg på golvet och tuggade på varann och de jagade varann runt bordet och fåtöljen. Dessutom hoppade de båda två upp i Myrrhas fåtölj, där knappt en hund av deras storlek ryms. Där låg de och bet på varann och morrade som om de skulle ha ihjäl varann.

Till slut blev jag ändå tvungen att bryta leken och då la de sig tätt intill varanna och somnade. Tyvärr tog batteriet i kameran slut precis innan så jag fick ingen bild på dem när de låg och sov. Det var inte så lätt att få en bild när de lekte heller för de var inte stilla tillräckligt lång stund. Så det blev bara en bild där jag fick med båda två (fast knappt).

Igår gick vi en promenad i skogen. Vi träffade två enormt stora berner sennen som Bita blev jätterädd för. Hon vågade sig inte fram och hälsa fast vi stod och pratade en lång stund. Fast hon blev i alla fall något mindre rädd efter en stund.

Idag jobbar jag, så innan jag gick till jobbet gick jag med Myrrha och Bita till gräsplätten vid f d Willys. Där kan de både rasta sig och leka. Och leka ville de. I början nöjde sig Myrrha med att göra några halvhjärtade "utfall" mot Bita för det räckte för att hon skulle springa runt några varv i tron att hon var jagad. Fast sen började Myrrha jaga henne på riktigt och de sprang runt, runt det lilla huset. I alla fall gjorde Bita det; efter ett tag började Myrrha stanna och lurpassa på Bita istället. Hon har kanske större erfarenhet av den här leken eftersom hon och Nike nästan alltid lekte på det viset.

Nu på mina lediga timmar har jag gått en promenad på drygt en timme längs strandpromenaden. Det var någon sorts arrangemang där nere, med båtar och vattenskotrar som hade uppvisning + att det var båtar och skotrar utställda. Det var rätt mycket folk och också en del andra hundar där, så jag passade på att gå dit för att miljöträna Bita. Vi träffade Catrin M och Wilma, så jag passade på att låta Bita hälsa på ett barn i rullstol. Det tyckte hon också var lite läskigt och Wilma tyckte nog också att det var lite läskigt. Bita blev i alla fall väldigt trött av promenaden så nu ligger hon och sover (i vardagsrummet, fast jag sitter i sovrummet!).

Inga kommentarer: