torsdag, maj 04, 2006

Korvgrillning

I morse när jag steg upp var det dock bara 4 grader varmt, och ju närmare Umeå bussen kom desto sämre väder blev det: mulet, dimmigt, blött. Men under dagen klarnade det upp i Umeå även om det fortfarande var ganska kallt. Därför blev jag väldigt förvånad när jag klev av bussen vid tvåtiden och fann att det var rena sommarvärmen. Temometern hemma visade på 20 grader! Så man kan nog säga att idag var den första riktiga sommardagen.

Nu ikväll har jag och Mia varit med hundarna i parken vid Erikslid och grillat korv och druckit varsin cider. Myrrha blev alldeles överlycklig över att träffa Fria igen. Och det blev Fria också. Fria var också lycklig över att få simma i dammarna och i bäcken (hon är ju så liten så hon kan simma fast det bara är några decimeter djupt). Myrrha nöjde sig med att plaska lite i vattnet. Men de lekte också en hel del. Deras lekar går mest ut på att Myrrha ska jaga Fria. Men om Myrrha hinner ikapp henne blir hon jättearg och vill inte leka mer.

När vi började grilla blev det dock slut på lekandet för då var Fria fullt upptagen med att tigga. Myrrha tigger i och för sig också en hel del eftersom hon är van att få smaka när vi äter utomhus. Men hon blir inte lika fixerad vid maten som Fria blir. När vi hade ätit klart lekte hundarna ett tag till och vi satt kvar och pratade ända tills det blev för kallt.

Inga kommentarer: