söndag, juli 16, 2006

Disc golf- tävling

Igår jobbade jag, men helst hade jag velat åka till Byske, där det är marknad i helgen. Jag har varit på Byskemarknaden varenda sommar sedan jag flyttade därifrån. Men i år gick ju inte det och jag var rätt irriterad över att inte få göra nåt kul på hela sommaren. Jag jobbade midsommarhelgen och hittills i sommar har jag bara varit ledig en enda helg. Vi har inte varit i stugan och inte har jag haft möjlighet att sola och bada heller, trots att vädret har varit bra.

Därför bestämde jag mig för att åtminstone göra något annat än att bara sitta hemma under mina lediga timmar. Jag packade en ryggsäck med vatten till hundarna och lunch till mig och sedan traskade jag iväg till Bergsbyn och disc golf-banan. Det är SM-deltävling i helgen och Jonas var förstås där.

Det blev en promenad på drygt två timmar. Vädret varierade från stekande sol till regn flera gånger medan vi gick. Mot slutet blev det ganska jobbigt. Myrrha blev trött och törstig och fast jag gav henne vatten så stretade hon åt höger så fort älven var inom synhåll. Och när hon inte såg vattnet så släpade hon mestadels efter. Dessutom tycker också jag att den sista biten till disc golf-banan är jättetråkig att gå; nästan lika tråkig som E4:an mellan Skellefteå och Umeå. Bara asfalt och skog.

Jag hade egentligen planerat att gå hem också, men det orkade jag inte. Istället väntade jag tills Jonas hade gått sin sista runda och sedan fick han skjutsa mig till jobbet. Myrrha var jättetrött så hon fick ligga och sova i bilen. Bita tog jag med mig och tittade på tävlingen. Bita tyckte det var rätt intressant att titta på alla frisbees som flög förbi, men allra helst hade hon nog velat springa efter dem.

Jag passade också på att träna lite lydnad på en fotbollsplan som ligger bredvid. Bita var jätteduktig. Nu har hon lärt sig kommando "ligg" och hon lägger sig med mycket bra teknik. Dock kunde det vara lite snabbare, men det kommer nog med tiden. I fotgåendet har vi börjat lite smått med språng marsch och det går också bra. Det enda lilla problem vi har när det gäller fotgåendet är att hon biter mig i benet om det dröjer för länge innan hon får belöning.

Båda hundarna var jättetrötta när vi kom hem och enligt Jonas så sov de hela tiden medan jag var på jobbet. När jag hade kvällsrastat dem somnade de direkt igen, så jag antar att det är jobbigare än man tror att titta på disc golf-tävlingar.

Idag är hundarna fortfarande trötta. Och trött är jag också, för den delen. Det var segt att stiga upp och gå till jobbet i morse. Därför blir det vilodag både för mig och hundarna idag. När jag kom hem vid lunchtid gick vi ut så att de fick busa lite grann och de ska få busa lite till innan jag går tillbaka till jobbet ikväll, men annars blir det inte mycket aktivitet för dem idag. Just nu ligger de på golvet mitt emot varann och försöker ta en kartongbit ur munnen på den andra.

Inga kommentarer: