tisdag, juli 25, 2006

Solat och badat

Ja, det är vad jag har gjort de senaste dagarna. Igår skjutsade Jonas upp mig och hundarna till stugan. Jag satt i solstolen med en bok hela eftermiddagen medan hundarna antingen lekte eller vilade i skugan. Mest det senare eftersom det var lite för varmt för att leka.
Det var nästan lite för varmt för att sola så jag gick ner och badade i älven. Jag borde antagligen inte ha badat eftersom jag är så förkyld, men jag kunde inte låta bli. Hundarna hade dock inga problem med att låta bli. Myrrha gick tillbaka och la sig på gården och Bita stannade vid älvskanten. Fast hon slapp inte undan helt; jag lyfte i henne också så fick hon öva lite på att simma. Det var dock så lite vatten i älven att hon bottnade på många ställen.
Jag plockade också fram Myrrhas gamla aktiveringsleksak, boxerbollen, och hängde upp den i ett träd. Myrrha var så ivrig att Bita inte fick en chans att putta på bollen, så hon fick istället nosa i gräset efter godiset som föll ut.

På kvällen la jag ett spår till Bita med hennes middag som spårslut. Spåret var rakt och fick ligga en timme. Hon strulade lite i början, eftersom jag tydligen hade valt att lägga spåret i något sorts älgtillhåll. Det fanns både älgbajs och legor som var mycket intressantare än spåret. Men när hon väl kom igång spårade hon jättebra och hittade till slut sin matskål.
Jag hittade också något ätbart i slutet av spåret: smultron! Ett fantastiskt fint smultronställe med massor av röda små smultron. Jag plockade med mig smultron hem och på kvällen åt jag dem tillsammans med glass. Jättegott!
Bita hade också en liten uppgörelse med trädgårdstomten som står i fönstret i lillstugan, som hon helt plötsligt upptäckte. Hon skällde och var arg på tomten ett tag. Jag tänkte lyfta ut den så att hon skulle få undersöka den, men den var TUNG. Jag orkade inte ens flytta på den. Fast Bita löste det ändå; hon ställde sig upp mot fönstret och tittade lite närmare på den. Då isnåg hon att den inte var särskilt farlig, för sedan brydde hon sig inte ett dugg om den.
Idag började vi dagen med en långpromenad i skogen. Vi var ute i mer än två timmar. Jag la ett spår till Bita i början av promenaden som vi sedan gick när vi var på väg hem. Det blev ett lite längre spår än jag lagt tidigare och den här gången blev det också vinklar. Egentligen hade jag bara tänkt göra en vinkel eftersom hon bara gått raka spår tidigare, men omständigheterna gjorde att det blev två vinklar istället.

Det var dock inga problem för henne. I den första vinkeln tappade hon bort sig, men hittade snabbt spåret igen. Strax därefter tappade jag bort mig och var helt säker på att hon hade gått fel. När hon stannade och började äta blev jag irriterad på henne för att hon käkade älgbajs (tack och lov så skällde jag inte på henne), men när jag tittade efter så var det köttbullarna som jag lagt som slut.

När vi hade spårat färdigt och släppt lös Myrrha drog hon iväg och gick spåret helt själv. Hon som annars aldrig spårar! Resten av dagen har jag solat, läst och badat. Jag gick också iväg och plockade lite mera smultron, som jag sen åt med lite glass. Det är dock ingen bra idé att ha Myrrha med sig när man plockar bär, men några smultron hann jag i alla fall få innan hon åt upp dem.
Vi har haft två härliga dagar, men nu är det slut med det. Jonas hämtade oss nu ikväll och i morgon jobbar jag igen som vanligt.

Inga kommentarer: