torsdag, juli 06, 2006

Värme och åskväder

När jag vaknade i morse blev jag nästan besviken över att det blivit varmt igen. Jag är ledig och ville gärna gå en promenad i skogen med hundarna. Men det kändes alldeles för jobbigt i den här värmen. Istället hade jag planerat att lägga mig på taket och sola, men det var för varmt för det också. Så jag gick till biblioteket och lämnade tillbaka och lånade lite böcker istället och sedan läste jag mest hela dagen.

Hundarna har bara fått gå ut korta stunder, ca 20-30 minuter, men flera gånger under dagen. De tycker egentligen att det är för varmt att leka, men kan ändå inte låta bli. Jag har också ensamhetstränat Bita lite grann, dock utan att gå hemifrån. Jag spärrade för dörröppningen till TV-rummet och gick själv in i sovrummet. Bita brukar ju följa efter mig precis överallt, så först tjöt hon och hoppade och krafsade mot träskivan som jag använde för att spärra av. Men efter en stund blev hon tyst och la sig ner och då gick jag tillbaka direkt. Sedan upprepade jag detta några gånger under dagen och hon blev lugn fortare och fortare för varje gång.


Idag har jag också lärt Bita ett trick, vacker tass. Eller, lärt kanske är att ta i för jag tror inte att hon kan det riktigt än. Jag har i alla fall fått en av mina fördomar om schäfrar bekräftad; de är inte särskilt intelligenta. Bita är långt ifrån lika lättlärd som Myrrha, som faktiskt använder hjärnan när jag försöker lära henne nåt.

På eftermiddagen började det åska och då gick jag och hundarna ut på balkongen. Jag tycker att det är jättemysigt att sitta därute när det åskar. Under åskvädret blev det ju också svalt och skönt en stund.




Inga kommentarer: