lördag, juli 22, 2006

Utflykt till disc golf-banan

Jag var ledig idag, men vaknade ändå ganska tidigt. Det såg ut att kunna bli ganska varmt, så jag passade därför på att gå en skogspromenad på lite drygt en timme med hundarna på morgonen. Det var inte så mycket folk ute, men vi mötte några andra hundägare som var ute i alla fall. Bita skällde inte på en enda annan hund!

Mitt på dagen skulle Jonas åka ut till disc golf-banan och jag och Bita följde med. Vi gick först en runda och tittade på de blivande nya hålen. Bita fick springa lös. Tomas kastade lite discar och Bita sprang efter dem, men för det mesta apporterade hon dem inte. Sedan satt vi på altanen och fikade ganska länge. Bita trivdes alldeles utmärkt. Mestadels låg hon i skuggan under bordet och vilade. Det var en del folk där och en del ville hälsa på henne och det tyckte hon förstås också var kul. Dock upptäckte jag att hon är lite rasistisk.

Idag har jag jobbat på förmiddagen och nu i eftermiddag har jag borstat hundarna. Bita löser fortfarande enorma mängder med hår, fast nu hoppas jag att hon inte kommer att lösa så mycket mer. Fast nu har Myrrha också börjat lösa. Jag kammade bort nästan lika mycket från henne som från Bita. Det var hundhår överallt. Jag var till och med tvungen att dammsuga en gång innan jag kunde fortsätta borstningen. Men nu ser Bita i alla fall fin och välvårdad ut. Det gör dock inte Myrrha, för henne behöver jag klippa runt öronen. Hon får alltid tovor där när hon löser hår. Men det jobbet sparar jag till en annan dag.

Inga kommentarer: