onsdag, oktober 01, 2008

En härlig höstdag

Hösten är min favoritårstid och idag har det varit en riktigt fin höstdag. Egentligen precis en sådan dag då man ska gå en lång promenad i skogen med hundarna, men det har jag inte gjort. De verkar fortfarande vara väldigt trötta efter de senaste dagarnas äventyr, för jag fick sova ända till halv tio i morse. Och då vaknade jag av mig själv, inte av hundarna. Så jag tänkte låta dem vila idag så att de ska orka med onsdagsträningen ikväll.

Men vi gick i alla fall ut och lekte lite på gräsplätten vid Hemköp och jag hade förstås kameran med mig. När jag kollade vädret för resten av veckan såg det ut som regn, regn och snöblandat regn så det gäller kanske att passa på att ta lite bilder medan vädret tillåter.

Lyle väntar på att jag ska ta fram bollen.

Myrrha nöjer sig med att strosa omkring.

Men för Lyle är det full fart som gäller.


Som vanligt är han nästan lika mycket i luften som på marken.

Men ibland lyckas även Myrrha få tag på bollen.

Lyle undrar vad hon håller på med- när man fångar bollen ska man springa tillbaka med den så fort man kan, inte ligga och rulla sig, tycker han.

Ett exempel på varför det är olämpligt att kasta boll med två hundar. Här hoppade de båda samtidigt efter samma boll och slog på något vis ihop så att Lyle bet sig i tungan (och droppade blod på mina byxor i sin iver att jag skulle kasta bollen igen).

Men en stund efteråt blödde han inte alls i munnen.

Lyles öga.

Vackra gamla Myrrha.

Jag har också hunnit med att vara på stan en sväng idag. Det är bokrea på Åhléns och för 118 kr fick jag 4 inbundna böcker, så jag är rätt nöjd. Jag var också på Apoteket och köpte mera medicin till Myrrha. Och nu ska jag väcka upp de sovande hundarna och gå på Björkis och köpa mera mat till Lyle så att han slipper svälta och sedan ska jag torka lite blodpudding i ugnen till kvällens träning.

Inga kommentarer: