fredag, oktober 03, 2008

Lilla Imsa

Lilla söta schäfervalpen Imsa

Idag åkte jag och Maria R ut till Drängsmark för att märka ut appellspåren. Hon hade förstås med sig sin söta lilla Imsa, som fick komma ut och träffa gamla Myrrha.

Vad är du för en gammal tant?

Pinnar är kul att leka med.

Fast jag tycker att bollar är roligare att leka med.

Vad sysslar den där underliga tanten med egentligen?

När vi hade märkt ut appellspåren, appellsökrutan och budföringssträckan åkte vi hem igen, bara för att en halvtimme senare åka upp på klubben för att göra klart för kvällens lydnadstävling. Jag åt ett par mackor på klubben innan jag märkte upp planen. Det är inte så lätt att märka ut planen på ett bra sätt när det är så mörkt. Ja, det var förstås inte mörkt när jag gjorde det, men jag visste ju att det ganska snart skulle bli mörkt. Belysningen på planen är ju inte den bästa.

Jag var tävlingsledare på lydnadsklass III och Elit. Det gick rätt bra, fast jag gjorde ett par missar, t ex så glömde jag helt bort momentet sättande under gång för Annika och Dimma, så de fick komma tillbaka senare och göra det momentet. Det blev kallt att stå ute på planen i flera timmar och jag hade tänkt lägga mig i badkaret och tina upp när jag kom hem, men efter tävlingen skulle vi märka upp appellspårpinnar och göra lite annat. Så jag kom inte hem förrän vid elva och då kändes det lite sent att lägga sig i ett varmt bad. Speciellt som jag ska upp före kl 5 i morgon bitti.

I skogen fick hundarna komma ut lite grann, men ikväll har de nog haft det ganska tråkigt. Myrrha har legat inne i Hundungdoms lokal och Lyle har suttit i Marias bil. Men igår tränade jag i alla fall lite lydnad med Lyle och han var riktigt duktig. Speciellt platsliggningen gick bra. Jag har kört på en lite annorlunda modell med honom. Istället för att låta honom ligga korta stunder får han ligga väldigt långa stunder. Först fick han ligga 5 minuter och då reste han sig en gång (mitt fel, för jag tappade godis på marken när jag skulle gräva fram nytt från påsen och det var mer än han klarade av). Sedan fick han ligga en till platsliggning på 3 minuter och då låg han hela tiden utan problem. Än så länge går jag inte så långt ifrån honom utan står ca 5 meter bort och så belönar jag honom ofta.

Han är också väldigt duktig på att gå fot och inkallningen är inga problem. Jag testade att träna snabba lägganden med externbelöning och det funkade jättebra på honom. Det enda problemet är apporteringen, för han sitter inte så gärna stilla och håller den, men det börjar också gå bättre. Han kommer nog att kunna lära sig han också.

Inga kommentarer: