torsdag, oktober 30, 2008

Vintern är på väg

Igår kväll skjutsade Jonas upp mig och hundarna till stugan. Eftersom vi kom dit ganska sent var det ganska kallt. Jag hade förstås en brasa i kaminen hela kvällen, men det hann ändå inte bli särskilt varmt innan det var dags att gå och lägga sig. Därför tog jag fram en madrass och sov nere istället.

Ingen kunde ha varit lyckligare för det än Myrrha. Det innebär nämligen att hon får sova bredvid mig och det tycker hon om. När jag bäddade placerade sig Myrrha direkt med huvudet på kudden.

Det finns hundar som knappt märks när man har dem i sängen. Fria, till exempel, märkte jag aldrig av. Jag märkte inte ens när hon hoppade upp i sängen, trots att jag är ganska lättväckt. Nu kanske ni tänker att det beror på att Fria är liten, men det var samma sak med Bita. I och för sig var hon ju en mycket liten schäfer, men hon var ju ändå en schäfer. Hon rullade ihop sig vid fötterna och så märkte man aldrig av henne.

Sådan är inte Myrrha. Hon märks och hon brer ut sig över hela sängen. De gånger jag sovit med henne i sängen eller på golvet så vaknar man och upptäcker att man har sovit i någon konstig, obekväm ställning medan hon ligger bekvämt utsträckt på sidan. Och ändå tycker jag att det är rätt så mysigt att sova med henne.

I morse blev det dubbelt så mysigt. Eller nåt. För då kom Lyle också och ville mysa lite. Han är en sån hund som inte brer ut sig och tar plats, men det är ändå ganska trångt att ligga på en madrass med två hundar, varav en som tar upp ungefär halva madrassen.

Idag gick vi en promenad på andra sidan älven. Det var ett par minusgrader när vi gick ut och när vi kom till skogen började det också snöa lite grann. Det var pyttesmå flingor som inte syntes när de landade på marken, men det dröjer nog inte länge innan snön kommer.

Vi gick till forsen och där tänkte jag vända om hemåt direkt, men då såg jag att det glittrade till av is i vattnet. Jag gillar ju att fota is och det hade verkligen blivit läckra formationer av is vid forsen. På det höga gräset som hänger ner i vattnet hade det blivit bollar av is och på grenarna på ett nedfallet träd fanns det andra läckra formationer.

Här är några bilder från dagens promenad.

Frost på ett grässtrå

Frusen vattendroppe på en kvist

Frusna lingon

Kotte med lite snö på

Isbollar

Is på en bräda

Mera is

Mina hundar

Lyle spanar ut över forsen

Problemlösning för Lyle

Myrrha i det frostiga gräset

Inga kommentarer: