söndag, december 21, 2008

Shopping och resförberedelser

I fredags var jag och syrran på stan hela eftermiddagen. Jag köpte de sista julklapparna och handlade också lite kläder till mig själv. På kvällen hade jag och Lyle en riktigt myskväll eftersom Jonas var borta. Jag drack tände en massa ljus, drack lite glögg och slog in några julklappar. Lyle har tidigare inte varit särskilt intresserad när jag slagit in julklappar, men eftersom jag varit på Björkis och köpt en julklapp till honom så var han plötsligt väldigt intresserad av att hjälpa till (d v s allmänt vara i vägen och ligga på pappret). Sedan låg vi i soffan och såg på film och Lyle tyckte att det var väldigt mysigt.

Lyle myser i soffan

Igår gick jag en långpromenad längs strandpromenaden. Det var halt och mulet/dimmigt så vi mötte inte en enda människa eller hund på hela promenaden, förutom när vi passerade genom stan. Där var det fullt med folk som julhandlade. Vi mötte flera hundar och Lyle uppförde sig helt perfekt och skällde inte på en enda av dem.

Igår var det också dags för årets andra julbord, tillsammans med pappa. Vi åt på Nordanågården och det var väldigt gott. Men som vanligt åt jag mig mätt redan på sillen och det andra, så jag kom aldrig så långt som till det småvarma.

Idag har det varit fullt upp. Det var fint väder på dagen så jag och Lyle gick en promenad medan det fortfarande var ljust. Jag passade på att ta kameran med mig, men det blev snabbt lite för mörkt för att fota.
Vinterbild

Kyrkan

Lyle leker


Buskillen

När vi kom tillbaka från promenaden gjorde jag massor med köttbullar. I alla fall tyckte jag att det kändes som massor när jag rullade dem, men i själva verket blev det nog "bara" ca 80 stycken. Eftersom vi åker till Stockholm i morgon förmiddag har jag vi också packat och burit ner packningen och julklapparna till bilen. Det kommer att bli knepigt att rymma allt när vi hämtar Jonas pappa i morgon, men på något vis ska det nog gå ändå (det gjorde det i alla fall de två tidigare gångerna vi åkt ner till jul).

Så nu är det dags att gå och lägga sig. Jag tänkte försöka stiga upp i tid för att hinna gå en liten promenad med Lyle innan vi åker. Han behöver nog röra på sig lite innan han ska sitta i bilen en hel dag.

Inga kommentarer: