lördag, maj 08, 2010

Fest

Igår hade jag min 40-årsfest med god mat, kul spel och trevliga tjejer. Vi gick också på Club 27 , där vi fick stå i kö och trängas väldigt länge, men det var i alla fall kul när vi väl kom in. Det var egentligen meningen att jag skulle vara testledare på MT idag och MH i morgon, men det blev inställt på grund av att det är för mycket snö. Det är förstås synd att behöva ställa in, men det kändes ändå skönt att slippa tänka på att man ska upp på morgonen dagen efter en fest.

Men när jag vaknade i morse (nåja, det finns kanske de som inte tycker att klockan tio är morgon) var jag hur pigg som helst. Vädret var strålande och eftersom jag nu inte behövde vara testledare så var jag väldigt sugen på att träna hund. Så på eftermiddagen blev det spårning i Drängsmark med Susanne och Lotta.

Till Chansa la jag ett kort, rakt spår på grus och delvis asfalt. Hon var lite vimsig i början, men när hon hade hittat första godisbiten kom hon ihåg vad det gick ut på. Hon spårade väldigt intensivt låg på ganska ordentligt i kopplet, men det var också en del vimsande fram och tillbaka. Ungefär en meter från spårslutet stannade hon upp och tittade ut mot skogen och började skälla. Först fattade jag inte vad hon skällde på, men sedan såg jag att det stod en älg långt inne i skogen. Chansa skällde några gånger och sedan kom hon på att hon nog höll på med någonting och så fortsatte hon att spåra.

Lyles spår blev ca 500 meter med fyra skogspinnar och en boll i slutet. När jag släppte honom på spåret tog han upp det direkt och spårade väldigt intensivt. Han plockade upp den första pinnen, men han släppte den direkt igen så jag fick uppmuntra honom till att komma med den. Sedan gav jag honom lite för lång lina och då gick det en aning för fort, så han missade två pinnar. Men den fjärde pinnen och bollen i slutet tog han.

Jag hade kameran med mig och försökte filma lite medan jag spårade, men det blev väl si och så med kvaliteten. Det var också väldigt svårt att filma, hålla i koppel/lina och vara uppmärksam på hunden så det blev väldigt korta filmer.

Chansa spårar.


Lyle spårar.

Susanne och Jackpot har hittat sitt spårslut.

Chansa är på rätt spår.

Sittande Chansa.

Liggande Chansa.

Lyle har hittat bollen i slutet.

Inga kommentarer: