fredag, maj 14, 2010

Latrastning vid älven

Sist jag skrev i bloggen skrev jag att Chansa var så duktig på att sova i buren med öppen dörr. Det tog jag tillbaka i onsdags morse. Jag är ledig på onsdagar och jag blev inte glad av att vakna 07.15 av att få ett par malletassar i ryggen. Idag är jag också ledig, så i natt har jag haft burdörren stängd bara för att vara säker på att få en ostörd sovmorgon.

I onsdags var det förstås också onsdagsträning. Nu har det tinat upp på klubben så att vi kan vara där och jag och hundarna promenerade upp. Eftersom vi var på klubben kan vi också ha skotträning, så jag stängde in Lyle och gick bakom klubbstugan med Chansa. Jag vill inte associera skott med någon form av höjd aktivitet så mest stod jag stilla och lät henne nosa eller så gjorde vi lite kontaktövningar. Första skottet reagerade hon på och vände sig om, men jag såg ingen sänkning av svansen eller liknande och övriga skott reagerade hon inte alls på. Efter platsliggningen med skott gick vi och satte oss på altanen istället, trots att de inte kört budföring med skott än. Då reagerade hon också på första skottet med att vända sig om, men övriga ignorerade hon.

Som vanligt blev det inte speciellt mycket träning för oss, utan mest fika och prat. Men det är bra träning för Chansa att sitta och vara passiv och hon var faktiskt jätteduktig. Lyle var faktiskt också jätteduktig och skällde inte eller gjorde utfall medan vi satt på altanen. Men lite träning blev det i alla fall. Med Lyle körde jag fritt följ, inkallning med ställande, rutan, metallapportering och hopp-apport. Ställandet på inkallningen behöver jag träna lite mer på, även om det har blivit bättre. Rutan gick inte alls bra, men det är ett moment som han alltid har älskat och varit bra på så jag tror (hoppas) att det var en tillfällighet. Metallapporten funkar över förväntan och på hopp-apport skulle inte ens David ha kunnat ge mindre än en 10:a.

Det känns bra att vi i alla fall har något moment som funkar perfekt, för nu har jag äntligen kommit mig för att anmäla till tävling i trean. Vi ska bara jobba hårt på vittringsapporteringen innan junitävlingen här hemma. När vi kom hem från onsdagsträningen var båda hundarna mycket trötta. Chansa ställde sig utanför buren och när jag öppnade åt henne gick hon in och la sig och låg där trots att jag satt och fikade i vardagsrummet.

Idag har jag varit på Vårmässan. Det var inte speciellt mycket intressant, även om jag i och för sig tycker att det är kul att titta på husbilar och husvagnar. Det skulle vara kul att ha husvagn, inte minst för att slippa bo i tält under Tåmelägret, men utan bil och körkort är det väl ganska meningslöst att ha husvagn.

När jag kom hem efter Vårmässan tittade solen fram och jag hade lite dåligt samvete för att jag kände mig för lat för att gå en långpromenad med hundarna. Så jag ringde Susanne och så gick vi en kortare promenad och lät hundarna springa lite. Ja, i alla fall tre av dem. Lyle springer inte så mycket, men han fick i alla fall ta årets första dopp i älven. Chansa ville inte bada, men när Lyle skakade på sig så skakade hon också på sig.

Jag hade kameran med mig, men det var inte det lättaste att fånga springande hundar på bild.

Lyle tar årets första dopp.

Nikkie, Chansa och Jackpot springer.

Chansa sprang nog mest av alla.

Springande hundar vid älvskanten.

Ännu mera bus.

Unghundarna kommer på inkallning.

Inga kommentarer: