söndag, januari 09, 2011

Datorproblem igen

Min dator har slutat fungera, antagligen hårddisken som har gått sönder precis som förra gången. Just nu sitter jag med Adams lilla bärbara dator som jag lånat, men det är jobbigt att inte ha sin egen dator och allting känns konstigt när det inte är en Mac. Men det är bara att stå ut eftersom jag inte skulle klara mig utan dator, i alla fall inte när jag är ledig. Och ledig har jag varit nästan hela helgen. Jag jobbade fredag natt, men var ledig lördag och söndag.

Igår när jag kom hem på morgonen sov jag några timmar. Jag är så glad att mina hundar inte har något emot att gå och lägga sig igen så snart jag rastat dem trots att de redan sovit hela natten. Vi hade också lite av en vilodag igår och det funkade bra det också. På kvällen fick jag dock dåligt samvete över att jag inte aktiverat dem mer, så jag cyklade först med Lyle och sedan med Chansa. Det blev dock ingen lång tur, bara ca 3 km, men de verkade nöjda i alla fall.

Idag har jag gått en promenad längs gångvägarna. Det har kommit så mycket snö att det inte finns så många alternativa vägar att gå. Det var i alla fall inte speciellt mycket folk ute så jag kunde ha dem lösa och så kastade jag snöklumpar åt dem i djupsnön så att de skulle få lite extra motion. Det var ju faktiskt inte ens minusgrader idag, så de fick kämpa lite extra i kramsnön.

Lyle får förstås en hel del problem med snöklumpar i pälsen. Han hade flera snöklumpar stora som tennisbollar under magen och på frambenen och många mindre på resten av kroppen. Det är inte så lätt att ta bort klumparna, så när vi kom in ställde jag honom i badkaret och spolade varmvatten på honom för att smälta bort klumparna. Inte så populärt, men effektivt.

På Chansa fastnar det förstås ingenting. Jag har alltid tyckt bäst om hundraser med medellång päls, men jag börjar mer och mer se fördelarna med en korthårig hund.

Inga kommentarer: