tisdag, mars 07, 2006

Kallt träningspass

Det har varit jättefint väder idag. I morse var det i och för sig -20 grader, men det blev varmare under dagen. Mitt på dagen gick Myrrha och jag en promenad i skogen. Efter att ha varit ute i skogen en och en halv timme var Myrrha lugn och snäll. Ända tills vi hade ätit middag faktiskt. Då satte hon igång att pipa, gnälla och morra och kasta leksaker på mig för att få uppmärksamhet. När jag fått henne att gå och lägga sig och lugna ner sig ett tag gick jag ut och tränade med henne. Det var ett tag sedan vi tränade ordentligt, så det var kanske det som behövdes.

Det stod att det var -13 grader på termometern, men det kan aldrig stämma för det var KALLT. Jag frös fruktansvärt mycket om fingrarna eftersom jag var tvungen att ta av mig vantarna då jag skulle belöna. Till och med Myrrha verkade frysa, vilket är rätt ovanligt. I och för sig har hon tappat all underull nu, så jag antar att det är därför som hon är lite mera frusen än vanligt.

Vi tränade lite fritt följ, vilket gick bra. Vi tränade också på att hon ska bli säker på att hitta till rutan. Det fungerade bra. Hon springer direkt till rutan när jag kommenderar även om vi båda har ryggen mot rutan. Lite vanlig apportering tränade vi också på och så avslutade vi med att träna på ställandet på inkallningen. Det går faktiskt lite bättre nu.

På grund av kylan blev det ett ganska kort träningspass, bara 20 minuter. Men jag tror att Myrrha var nöjd ändå, för när jag började packa ihop konerna i ryggsäcken sprang hon i förväg hemåt och hon var före mig till dörren. I vanliga fall brukar hon gå flera meter bakom mig när vi ska gå in. Nu sover hon i sin fåtölj tillsammans med Lucifer.

Inga kommentarer: