lördag, mars 18, 2006

Vem är hunden?

Vem är hunden? hette kursen som jag har gått idag. Det är en komplettering till min instruktörsutbildning. Jag har ju gått den gamla utbildningen och för att få kalla mig allmänlydnadsinstruktör är det ett par saker som jag måste komplettera med. Fast egentligen så har jag faktiskt redan gått den här kursen, men eftersom jag inte var säker på att det verkligen var samma så valde jag att gå den igen. Det kostade ju ingenting för klubben eftersom vi höll den här hemma med Torsten. Och man kan ju aldrig lära sig för mycket, tycker jag.

Vi tittade lite på varandras hundar i par eller grupp och sedan fick vi analysera det vi sett. Det var rätt intressant. Om Myrrha fick jag veta att hon inte är särskilt social, har stor leklust, rätt förig, inte gillar att hanteras och inte har särskilt hög aktivitetsnivå. Och det stämmer bra på henne, tycker jag.

Det påpekades också att när jag lekte med henne var hon jätteglad och tyckte att jag var jättekul och allt var bara kul, men när jag ställde upp för att gå lite fot så blev hon som en helt annan hund. Lite låg och tyckte inte alls att det var lika kul att vara med mig längre. Tyvärr så stämmer också det väldigt bra. När vi tränar själva så är det inga problem; då tycker hon att det är jättekul att gå fot. Det har att göra med att jag inte riktigt klarar av att någon tittar på oss och ska "bedöma" oss. Jag vet förstås om att det är så här, men jag visste inte att det var så tydligt. Alltså måste jag träna jättemycket med att nån tittar på oss och kommenderar när vi tränar.

Egentligen var vi färdiga med kursen efter der. Men eftersom det ingår i den här kompletteringen att vi måste göra allmänlydsnadspasset med egen hund så var vi några stycken som bestämde oss för att passa på att göra det med en gång. Så numera är vi godkända i allmänlydnadspasset, med omdömet "mycket väl genomfört" på alla moment utom ett. När hon skulle sitta i 1-2 minuter med störning tyckte hon att det blev obehagligt när en person gick bakom henne så hon kom emot mig. Där fick vi bara "väl genomfört".

Inga kommentarer: