tisdag, mars 14, 2006

Ännu ett nytt trick

I morse blev jag väckt klockan sju. Myrrha har gjort det till sin uppgift att tala om för mig när husse gått till jobbet, och i morse gick han lite tidigare än vanligt. Fast jag steg inte upp klockan sju utan sov ett tag till. När jag väl steg upp visade det sig att det var toppenfint väder så jag bestämde mig för att gå en promenad i skogen. Vi gick en ganska lång sväng och även om jag fick lite ont i ryggen så var det värt det.

När vi skulle gå hem gick vi förbi klubben och till min förvåning var det en massa folk där utanför. När jag kom närmare visade det sig att det var Robban och flera andra poliser. De höll på att L-testa en hund. Fast just innan jag kom hade de brutit för att hunden inte höll måttet. Typiskt. Jag som så gärna skulle vilja se hur ett L-test kan gå till. Det enda L-test jag sett hittills varade ju inte ens fem minuter.

Nu på eftermiddagen har jag lärt Myrrha ett nytt trick. Eller i alla fall början till ett nytt trick. Jag tänker lära henne att stänga lådor och skåpdörrar. För att göra det behöver hon lära sig en target och musmattan, som är en target hon redan kan, fungerar ju inte så bra här. Därför har jag lärt henne att dutta med nosen på en post-it-lapp. Det var inte svårt att få henne att förstå att det var lappen som var något särskilt, men en liten knepighet var att få henne att förstå att hon inte skulle apportera den. Men när hon väl hade fattat det fungerade det bra. Mot slutet av träningspasset kunde jag till och med öppna skåpdörren lite grann så att hon fick putta igen den. Fortsättning följer.

Inga kommentarer: