måndag, april 10, 2006

Busväder. Och så snöar det också.

Igår hade Myrrha och jag en riktig slödag då vi bara tittade på film och läste böcker. Ja, Myrrha låg förstås mest i sin fåtölj och sov. Vädret var uruselt; det snöade och regnade om vartannat. Precis sånt väder som det var när Jonas sa "Vilket busväder det är idag!" till min lillebror Adam, som då var typ fyra år. Adam svarade då "Ja, och så snöar det också!" med ett brett leende, alldeles jättelycklig. Det har blivit ett sorts uttyck hos oss som vi ofta använder vid den här typen av väder.

Idag är vädret lika uselt som igår, om inte värre. När vi steg upp vid åttatiden var det nästan snöstorm, men eftersom vi slöade igår kände jag mig tvungen att ta en promenad. Så vi gick en långpromenad på två timmar lång i skogen, men det var inte särskilt trevligt. Vi hade motvind vilket håll vi än gick åt så att det blåste kall och blöt snö i ansiktet. Eftersom jag hade mina Meindl-kängor och vattentät jacka klarade jag mig rätt bra från att bli blöt, men mina fleecevantar och min fleecemössa blev rätt snabbt genomblöta. Myrrha hade förstås inget emot att gå en promenad fast det var skitväder, men i slutet tror jag faktiskt inte ens att hon hade kul. Hon var rätt irriterade på att kramsnön bildar snöbollar under magen och mellan benen på henne.

På eftermiddagen var jag och hälsade på hos min eventuellt blivande brukare. Eftersom han har vissa krav på sina assistenter vill han själv avgöra om han tror att det kommer att funka. Han tyckte i alla fall att jag verkade duga, så på onsdag eftermiddag ska jag börja skola in mig.

Inga kommentarer: