onsdag, april 19, 2006

Onsdagsträning

Nu har onsdagsträningarna börjat om igen, vilket känns bra eftersom jag då kanske kan komma igång med träningen ordentligt. Under dagen idag har vi inte gjort så mycket eftersom jag tänkte att hon skulle få tillräckligt med aktivering på kvällen.

Eftersom det fortfarande är mycket snö kvar på klubben håller vi till och tränar på bilprovningens parkering tills vidare. Det är en ganska lagom promenad att gå dit; det tar ungefär en halvtimme. Det var faktiskt rätt mycket folk ikväll, mer än vad jag hade väntat mig. Åtminstone 15 stycken med hundar var där.

Det blev två platsliggningar, en "vanlig" och en med dold förare. Jag gick och gömde mig. Myrrha hade Tina på ena sidan och Kurri på den andra. Förutom dem var det också Trassel och Nike. Kurri var orolig och steg upp flera gånger. Myrrha brukar bli ängslig av sånt, men nu blev hon inte det. Kanske för att det var Kurri, för hon är ju rätt ofarlig. Inte heller är Annika en hundägare som skriker och gormar, för det är nog mest det som skrämmer Myrrha.

Jag tränade lite fritt följ, främst språng marsch, och det fungerade bra. Jag lånade också Susannes koner (eller egentligen blomkrukor) och tränade rutan. Det fungerade inte riktigt lika bra. Tempot var dåligt, men hon verkar i alla fall ha förstått att hon ska till mitten. Hon förvirrades inte heller av att det var blomkrukor istället för koner.

Förutom att hon var lite seg när vi tränade rutan var Myrrha rätt pigg på att träna idag. Antagligen för att jag inte tränat på ett tag och för att jag hade köttbullar i fickan. Men nu ska jag försöka komma igång ordentligt med träningen så att jag eventuellt kan anmäla mig till någon tävling innan det blir för varmt.

Inga kommentarer: